Go back

Standard – Waasland-Beveren: voorbeschouwing

Vrijdag is het eerste duel van de derde speeldag die tussen Standard Luik en Waasland-Beveren. Standard is er op gebrand om na een teleurstellende een op zes met een knalprestatie Sclessin in brand te zetten. Waasland-Beveren kan na twee bevredigende wedstrijden echter vol vertrouwen naar Luik afzakken.

Kopzorgen voor Standardtrainer Ron Jans. De Nederlandse coach met heel wat ervaring slaagt er voorlopig niet in om het vuur in zijn elftal te krijgen. Nochtans is er heel wat talent aanwezig bij onze tegenstrever van vrijdag. Achteraan in doel staat normaal Sinan Bolat, maar door een blessure is die nog enkele maanden buiten strijd. Er werd met Eiji Kawashima (ex-Lierse) echter snel een uitstekende vervanger gevonden. De verdediging heeft dan weer tonnen ervaring met spelers als Jelle Van Damme, Reginal Goreux, Sébastien Pocognoli en Laurent Ciman. In het middenveld zijn het vooral Yoni Buyens, William Vainqueur en Frédéric Bulot die spits Marvin Ogunjimi moeten zien te bereiken. Voorlopig lijkt dat niet zo goed te lukken. Op de eerste speeldag ging Standard thuis met 0-1 onderuit tegen Zulte-Waregem. Vorig weekend speelden ze een kleurloze 0-0 op het veld van Lierse. Wie De Vurige Stede een beetje kent weet dat iedereen er op gebrand is om deze scheve situatie zo snel mogelijk recht te trekken, en dat ze niets liever zouden hebben dan vrijdag de drie punten thuis te houden om de dreigende crisis te bezweren.

Maar dat betekent wel dat ze voorbij Waasland-Beveren moeten. De troepen van Dirk Geeraerd hebben de voorbije weken al bewezen dat ze opnieuw een hecht geheel vormen met spelers die voor elkaar door het vuur willen gaan. Met Vito Plut hebben we vooraan bovendien een aanspeelpunt die in staat is om de bal even bij te houden zodat de rest van de spelers kan opschuiven en zo de bal langer in de ploeg kan houden. Hier en daar is er sprake dat er de volgende dagen of weken nog enkele spelers zouden bijkomen, maar met het oog op vrijdag tegen Standard zullen we het hoogstwaarschijnlijk met de kern van vorige week doen. Voor Cruz zou deze wedstrijd nog een beetje te vroeg komen, al groeit hij op training en tijdens wedstrijden met de beloften stilaan naar zijn wedstrijdvorm.

De laatste wedstrijd van Beveren op Standard was in maart 2007. Toen werd het 0-0. In die wedstrijd kreeg Mohamed Sarr trouwens nog een rode kaart. Op het wedstrijdblad stonden toen namen als Milan Rapaic, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Milan Jovanovic en Igor De Camargo. Dat seizoen werden ze derde, de volgende twee seizoenen speelden ze kampioen. De laatste keer dat we op Sclessin konden winnen was in mei 2005. Het werd toen 1-3 via doelpunten van Sanogo (2x) en Né. Tchité (nu bij Club Brugge) scoorde voor Standard.