Go back

Waasland-Beveren – AA Gent: voorbeschouwing

Zaterdag ontvangen we voor de tweede thuiswedstrijd provinciegenoot AA Gent op onze Freethiel. De Buffalo’s willen het minstens even goed doen als vorig seizoen toen ze op een vierde plaats eindigden. Voorlopig kennen ze echter een minder goede start van het seizoen. Hun eerste competitiewedstrijd wonnen ze nog wel tegen Lierse (2-0), maar de week nadien verloren ze met 3-1 op het veld van Zulte-Waregem. Vorige week tegen OH Leuven kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met vier punten uit drie wedstrijden kan trainer Sollied niet tevreden zijn. Bovendien werd het Europees uitgeschakeld door het bescheiden Hongaarse Videoton. De terugwedstrijd verloor Gent met zware 3-0 cijfers. Al zijn er verzachtende omstandigheden. Gent miste afgelopen speeldagen de geblesseerden Bernd Thijs en Yaya Soumahoro. Vooral de afwezigheid van eerstgenoemde scheelt toch een serieuze slok op de borrel op het middenveld. Beide spelers sluiten deze week opnieuw aan bij de groep dus zullen zaterdag mogelijks opnieuw aan de aftrap staan.

 

Volgens de supporters van Gent is er maar 1 reden dat het minder draait met hun ploeg. Zij wijzen op het vertrek van enkele sterkhouders die niet of nauwelijks werden vervangen. Met het vertrek van Elimane Coulibaly, Tim Smolders, Jesper Jørgensen en Yassine El Ghanassy verloor Gent inderdaad heel wat talent en ervaring. Maar een blik op de kern leert ons dat er nog genoeg potentieel aanwezig is om op zijn minst mee te doen voor PO1. En met Wouter Wouter Corstjens (Westerlo), Mo Messoudi (KV Kortrijk) en Jordan Remacle hebben ze een aantal sterke transfers gerealiseerd. En manager Louwagie kennende zal hij de volgende weken nog wel iets uit zijn hoed toveren zodat Gent opnieuw binnen de top zes zal spelen. Maar net zoals bij Standard vorige week zal Gent gebrand zijn om nu al de drie punten mee naar huis te nemen en zo de rust in de club te bewaren.

 

Voor Waasland-Beveren is het de vierde zware wedstrijd op rij. Dat de loting ons niet gunstig gezind was, wisten we al enkele weken, maar als je dan effectief aan de vooravond van een wedstrijd staat, dan besef je des te meer welke zware wedstrijden we al gehad hebben en welke ons nog staan te wachten. Twee penalty’s, een own-doelpunt, en twee niet-gefloten strafschoppen hebben ervoor gezorgd dat we op Brugge en Standard telkens met 3-1 gingen verliezen. Maar eerlijk is eerlijk: geen van deze twee ploegen heeft de overwinning gestolen. Het knappe gelijkspel tegen Mechelen was een verdiende opsteker voor de spelers en supporters. Onze jongens moeten elke week verder bouwen en ook in die zware weken genoeg zelfvertrouwen hebben om het de tegenstrever zo moeilijk mogelijk te maken. En dat zal die overwinning sneller dan verwacht volgen. Zeker thuis moeten we uitgaan van puntenwinst, ook al is het tegen Gent.