Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN OP BEZOEK BIJ LIERSE

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Op speeldag 25 trokken onze Jonge Leeuwen naar Lier. Voorafgaand leek een overwinning zeker mogelijk, in de heenronde boekten de youngsters van coach Bart Selleslags immers een knappe 4-1-overwinning.

Onze Jonge Leeuwen konden niet beter aan de match beginnen. Na amper 7 minuten voetballen bracht Mauro Trari SKB al op een 0-1-voorsprong. Halfweg de eerste helft hingen de boordjes opnieuw in evenwicht, 1-1 was ook de ruststand.

Na een uur voetballen kwam Lierse op voorsprong. In de slotfase slaagden de Pallieters erin de overwinning nog wat meer glans bij de zetten door de netten nog een derde keer te doen trillen. Eindstand: 3-1.

Coach Bart Selleslags:
“In een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen nam elk team een deel van de wedstrijd voor zich. We startten inderdaad sterk, maar lieten Lierse in de match komen. Nadat we in de tweede helft op achterstand kwamen, toonden we meer collectieve wilskracht, maar doelkansen bleven onbenut. Verdiende overwinning voor Lierse, maar verlies had zeker vermeden kunnen worden. Herkansing op een beter resultaat aankomende vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Dender!”

Opstelling SKB:
Lusamba, Khatir (46’ Ofosuhene), Willems (83’ Lu), Rietdijk, Johnson (69’ Beck), Trari (69’ De Weerdt), Ertürk (83’ Erkelens), Struylaart, Lully, Zaman, Capa

Scoreverloop:
7’ 0-1 Trari
22’ 1-1
61’ 2-1
90’ 3-1