Go back

NEDERLAAG OP SLOTSPEELDAG

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SKB is er vanavond niet in geslaagd om een in extremis een ticket voor de play-offs te bemachtigen. Lommel trok aan het langste eind, het werd 3-1. Voor de thuisploeg scoorde Vancsa twee keer, Limbombe lukte de Beverse treffer.

De wedstrijd kon vanavond niet slechter beginnen. Na amper vier minuten voetballen stond het al 1-0. Filipovic devieerde een voorzet tegen de paal, de inlopende Vancsa verzuimde niet om af te werken. SKB meteen op achtervolgen aangewezen.

Lommel zat in de spreekwoordelijke zetel en gaf de bal aan geel-blauw. Toch was het lang wachten op een eerste Beverse kans. In de achttiende minuut bediende Limbombe een goed infiltrerende Servais. Lommelverdediger Wouters verhinderde met een prima tackle een uithaal van de jonge Belg.

Nadien kregen de toeschouwers in het Soevereinstadion een kansarme eerste helft te zien. Doelpunten vielen er logischerwijs niet meer. Ruststand: 1-0.

Het trainersduo Hellemons-Le Postollec greep in bij de rust. Bateau, Dassy en Hazard kwamen in het veld, Ismaheel, Filipovic en Luiz bleven in de kleedkamer.

De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Talvitie viseerde de eerste paal, Reus duwde in hoekschop. Enkele minuten later kwam de partij vrij onverwachts in een stroomversnelling terecht. Limbombe bracht de stand vanuit het niets plots opnieuw in evenwicht. Met een staalharde knal verschalkte hij De Busser: 1-1.

Helaas was het Beverse feest maar van korte duur, want Vancsa werd amper een minuut later in het straatje gestuurd. Bateau probeerde de uithaal van de Hongaar nog onschadelijk te maken, maar de bal week af op zijn been en eindigde zo in de netten: 2-1.

Net als in de eerste helft viel de partij nadien opnieuw stil. Met nog een klein kwartier te gaan, mocht de thuisaanhang plots dan toch nog een derde keer juichen. Sales duwde een prima vrije trap van Granell voorbij Reus in doel: 3-1.

In het slotkwartier ging Lommel nog op zoek naar een vierde doelpunt, maar dat viel niet meer. Eindstand: 3-1.

Opstelling:
Reus, Mertens, Luiz (46’ Dassy), Koyalipou, Servais (79’ Coopman), Ismaheel (46’ Hazard), Limbombe, Wuytens, Filipovic (46’ Bateau), Vitanov (71’ Geusens), Goncalves

Scoreverloop:
4’ 1-0 Vancsa
56’ 1-1 Limbombe
57’ 2-1 Vancsa
76’ 3-1 Sales