Go back

MET 20 OP 24 OP WEG NAAR 2024

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SKB is er vanavond in geslaagd haar vierde overwinning op rij te boeken. Na een moeilijke eerste helft kwamen onze Leeuwen al vroeg na rust op voorsprong via Koyalipou. Claes bracht Jong Genk vanop elf meter terug op gelijke hoogte. Amper drie minuten later knalde Mertens de 2-1 tegen de touwen. Geel-blauw eindigt zo het kalenderjaar met een fraaie 20 op 24.

Door de schorsing van Bryan Goncalves verscheen Jenthe Mertens aan de aftrap. Coach De Decker besloot verder niet te schuiven in zijn verdediging, de Limburger speelde links achteraan in de defensie.

Geel-blauw trok als eerste in de partij naar voor, maar echt grote kansen bleven uit. Op het kwartier moest Reus wel meteen zijn kunnen tonen toen hij plots oog in oog stond met Adedeji. De Nederlandse goalie maakte zich goed breed en keerde de inzet van de jonge aanvaller. Enkele seconden later volgde meteen een nieuwe kans voor de bezoekers, John besloot naast.

Onze Leeuwen kwamen maar erg moeizaam in hun spel. Nadat Penders een schotje van Ismaheel makkelijk wist te klemmen, moest Reus aan de overzijde wel opnieuw alle zeilen bijzetten. Met een spectaculaire redding weerhield hij Beniangba van een doelpunt.

In de 32ste minuut kon Kelvin John al voor de tweede keer deze avond oprukken naar doel, gelukkig voor geel-blauw besloot de aanvaller opnieuw naast. Ook Beniangba geraakte zes minuten later andermaal niet voorbij Reus.

SKB zette hier in de eerste helft niet al te veel tegenover. Everton besloot met een slap schot in de handen van Penders. In de slotminuut van de eerste helft knalde Limbombe nog hoog over. Ruststand: 0-0

Jong Genk begon opnieuw vol overtuiging aan de tweede helft. Reus moest al vroeg opnieuw in actie komen op een nieuwe knal van John. Na deze fase namen onze Leeuwen de partij eindelijk in handen en voerden de druk op.

In de 55ste minuut besloten Everton en Hrncar dat de tijd rijp was voor een doelpunt. Met prima samenspel voetbalden ze de Genkse defensie uit verband. Hrncar behield vervolgens het overzicht in de zestien en legde de bal panklaar voor Koyalipou. Onze topschutter miste niet: 1-0, meteen al het zesde competitiedoelpunt voor de spits.

Tien minuten na het openingsdoelpunt moest Çukur het veld geblesseerd verlaten, Geusens kwam in zijn plaats. Amper twee minuten later kon de Limburger net niet bij een voorzet van Hrncar, in de daaropvolgende fase besloot Limbombe via een Genks been naast.

Jong Genk gaf zich nog niet gewonnen en trok naar voor. Nadat Martens met een harde plaatsbal maar nipt naast had besloten, ging de bal een minuut later op de stip. Koyalipou kreeg het leer ongelukkig tegen zijn hand, strafschop besloot scheidsrechter Willems. Claes klaarde de klus: 1-1.

Onze Leeuwen lieten de hoofden niet hangen en gingen meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die liet niet lang op zich wachten. Na een lang uitgesponnen Beverse aanval belandde de bal bij Jenthe Mertens. De Limburger bekroonde zijn eerste basisplaats van dit seizoen met een heerlijke treffer: 2-1, de Freethiel in lichterlaaie.

Met nog een kwartier te gaan bleef Jong Genk er nog steeds in geloven. Bij een van de Limburgse aanvalsgolven belandde de bal zowaar tegen de paal, nadat Hrncar het leer met het hoofd in hoekschop wou ontzetten.

In het slot knalde Sory nog over, Touré besloot in het zijnet, maar een bezoekend doelpunt bleef uit. Eind goed, al goed dus, maar makkelijk was het vanavond zeker niet. SKB mag zo uitkijken naar 2024 met een fraaie 20 op 24 op zak!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Mertens, Bateau, Luiz, Koyalipou (83’ Salech), Çukur (65’ Geusens), Ismaheel, Limbombe (83’ Servais), Hrncar (88’ Wuytens), Filipovic, Verstraete

Scoreverloop:
55’ 1-0 Koyalipou
74′ 1-1 Claes
76′ 2-1 Mertens