Go back

SK BEVEREN – JONG GENK (16/12): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (16/12) spelen onze Leeuwen hun allerlaatste wedstrijd van 2023. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Laurent Willems de partij in het Freethielstadion op gang. Hij zal in deze wedstrijd worden bijgestaan door de heren Ruben Wyns en Kevin Debeuckelaere. Klass Clerkx is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Nog één keer knallen, nog één keer alles geven. Op speeldag 16 nemen onze Leeuwen het thuis op tegen Jong Genk. Makkelijk wordt dat niet, want SKB heeft niet al te beste herinneringen aan de laatste confrontatie met de Limburgers. Blauw-wit trok immers op de openingsspeeldag ietwat onverwacht aan het langste eind.

De thuisploeg kwam (in het stadion van) Geel al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een doelpunt van Kelvin John. Ondanks een rode kaart voor Manguelle vlak voor rust slaagden onze Leeuwen er niet meer in de scheve situatie om te keren. Zuur puntenverlies op speeldag 1 was het gevolg.

Na 15 speeldagen staat Jong Genk met 15 punten voorlopig op een dertiende plaats in het klassement. De afgelopen weken verliepen vrij stroef voor blauw-wit, maar twee weken geleden versloegen ze wel nog Lommel in de Limburgse derby.

SKB zette de afgelopen weken wel een sterke reeks neer. Met de overwinning tegen KV Oostende pakte geel-blauw 9 op 9. Onze Leeuwen zijn in de competitie ondertussen zeven wedstrijden ongeslagen. Het wordt uitkijken of deze prima reeks nog verder doorgetrokken kan worden!

TICKETING

De loketten zullen op wedstrijddag geopend zijn. Toch raden we iedereen aan tickets steeds op voorhand aan te schaffen via skb.roboticket.com. Hierdoor vermijd je wachtrijen én de extra administratiekost van €5/ticket.

Vanaf 18.30 uur openen de deuren van de fanzone, DJ Caliente zorgt er meteen voor de juiste beats. In onze businesslounge kiest DJ Patrick De Zwart na de wedstrijd de plaatjes. Vanaf 22.15 uur zijn ook supporters uit andere vakken hier welkom.

SELECTIE

Bryan Goncalves slikte op de vorige speeldag tegen KV Oostende zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet hierdoor een wedstrijd vanuit de tribunes volgen. Hij wordt in de selectie vervangen door Jenthe Mertens.

Voor de wedstrijd tegen Jong Genk rekent coach De Decker op onderstaande 19 Leeuwen.