Go back

DAVID HRNCAR BLIJFT OP DE FREETHIEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SK Beveren is verheugd jullie te kunnen melden dat het de optie in het contract van David Hrncar (25) heeft gelicht. Hierdoor zal de Slowaakse vleugelspeler ook de komende twee seizoenen op de Freethiel te zien zijn. SK Beveren bedong ook nog een optie voor een extra jaar.

Afgelopen winter belandde David Hrncar bij SK Beveren. De Slowaak werd door coach De Decker van meet af aan voor de leeuwen gegooid. De flankspeler stelde allerminst teleur, in tegendeel. In een half seizoen bij geel-blauw voetbalde Hrncar bijzonder fraaie statistieken bij elkaar. In totaal kwam hij in veertien wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij maar liefst zeven assists.

Na deze prima prestaties aarzelde SK Beveren niet om Hrncar langer aan zich te binden.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“David heeft zich in de korte huurperiode reeds bewezen. Met drie doelpunten en zeven assists heeft hij snel een plaats verworven in de basis van ons uiterst ambitieus team en in de harten van onze supporters. We hebben het gevoel dat hij nog niet op zijn limiet zit en willen hem helpen zich verder te ontwikkelen in optimale omstandigheden.

Zijn ambities liggen in het verlengde van die van de club, we zitten dus volledig op dezelfde golflengte. We zijn ervan overtuigd dat hij SK Beveren nog mooie diensten kan verlenen en wensen hem uiteraard het allerbeste toe voor komend seizoen.”

CEO Antoine Gobin:

“Vanaf mijn eerste gesprekken met David in januari was het duidelijk dat hij enthousiast was om ons te helpen promoveren en dat hij al een Leeuw was nog voor hij zijn eerste minuten gespeeld had.

Tijdens de play-offs bewees hij van onschatbare waarde te zijn door zijn manier van spelen en door uit standaardsituaties gevaarlijke kansen te creëren. Dit maakte van hem één van de beste vleugelverdedigers in onze divisie.

Na onze laatste thuiswedstrijd vroeg ik David of hij er klaar voor was om dit seizoen opnieuw voor promotie te gaan. Zijn glimlach zei alles wat we moesten weten.

We zijn trots om David de komende seizoenen bij ons te hebben. We geloven echt dat hij het verschil zal maken.”

We wensen David veel succes toe met zijn verlengd verblijf bij onze club!

DAVID HRNCAR REMAINS AT THE FREETHIEL

SK Beveren is pleased to announce that it has exercised the option in the contract of David Hrncar (25). As a result, the Slovakian winger will be playing in yellow & blue the next two seasons. SK Beveren also secured an option for an additional year.

David Hrncar joined SK Beveren last winter. Immediately, coach Wim De Decker included him in the team. The winger did not disappoint. In just half a season, Hrncar achieved impressive statistics. He played a total of fourteen matches, scoring three goals and providing an impressive seven assists.

After these excellent performances, SK Beveren did not hesitate to extend Hrncar’s contract.

Sporting director Tom Van den Abbeele:

“David has already proven himself during the short loan period. With three goals and seven assists, he has quickly earned a place in the starting line-up of our highly ambitious team and in the hearts of our supporters. We believe that he has even more potential and we want to support his further development in optimal conditions.

His ambitions align perfectly with the club’s goals. We are confident that he can continue to contribute greatly to SK Beveren and, we wish him all the best for the next season.”

CEO Antoine Gobin:

“From my first conversations with David in early January, it was clear he was excited to help us promote and was already a Lion before playing his first minutes. He proved himself invaluable in our playoff push, creating dangerous opportunities from set pieces and open play in a way that made him the best wing back in our division.

After our last home match, I asked David if he was ready to try for promotion again this season – and his smile said everything we needed to know about his fight and spirit.

We are proud to have David with us for the next few seasons, and we truly do believe he will be a difference maker at this level and the next.”

We wish David a lot of success with his extended stay at our club!