Go back

GEEL-BLAUW KAN OPNIEUW NIET WINNEN VAN LIERSE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga

In de eerste helft kwam geel-blauw het dichts bij een doelpunt via een kopbal van Vukotic. Teunckens was geklopt, maar de lat bracht redding. Na rust kwamen onze Leeuwen het gretigst uit de kleedkamer. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam via Schuermans. Na 70 minuten werd de wedstrijd een tijdlang stilgelegd nadat een enorme knal de supporters opschrikten in het Herman Vanderpoortenstadion. In het slot van de wedstrijd legde Naessens de 2-0 eindstand vast.

In een kil Herman Vanderpoortenstadion gingen onze Leeuwen het gretigst van start. Geel-blauw, voor de gelegenheid spelend in het zwart-goud, dreigde in de beginfase via enkele hoekschoppen. Op één van deze corners kon Bertone het eerste schot van de partij afvuren. Zijn harde knal zoefde een metertje over het doel van Teunckens. In de tiende minuut kwam Lierse er snedig uit. Vukotic greep in en kreeg al vroeg in de partij de gele kaart te zien. Niet veel later kon de thuisploeg voor het eerst dreigen: een schot van Limbombe ging naast. Na deze kans was de partij lange tijd erg gesloten. Pas halverwege de eerste helft konden we een nieuwe kans noteren. Balde kreeg wat vrijheid, kapte goed naar binnen en kon uithalen. Zijn uithaal was pas het eerste schot binnen het kader. Teunckens reageerde gevat en kon de bal wegboksen. In de 26e minuut werd het na balverlies in de Beverse defensie even warm voor het doel van Jackers, maar onze doelman bracht redding met één hand en verhinderde zo verder gevaar. Aan de overzijde stond het in de 30e minuut bijna 0-1. Vukotic devieerde een hoekschop van Hoggas prima met het hoofd. De dwarsligger verhinderde echter de openingstreffer van onze Leeuwen. In de 36e minuut voetbalde Maderner zich samen met Hoggas voorbij de thuisdefensie. Vervolgens probeerde hij Teunckens met een listig balletje te verschalken, maar de thuisdoelman was niet verrast. Lierse stelde hier op enkele afstandsschoten bitter weinig tegenover, Jackers had nauwelijks werk. Ondanks de betere kansen voor onze Leeuwen, hingen de bordjes bij de rust nog in evenwicht: ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft ging geel-blauw het best van start. Maderner werd in de zestien aan de arm getrokken, maar scheidsrechter Willems zag er geen fout in. In de daaropvolgende fase kon Balde uithalen, Teunckens bracht redding. Aan de overkant was het in de 51e minuut plots wel raak. Schuermans kreeg bij een hoekschop te veel vrijheid en de boomlange verdediger kopte de bal met een boog over Jackers: 1-0. Niet veel later moest onze doelman op een nieuwe kopbal alles uit de kast halen om een grotere achterstand te verhinderen. Met een ultieme redding hield hij geel-blauw in de match. In de 69e minuut werd het Herman Vanderpoortenstadion opgeschrikt door een enorme knal. De scheidsrechter legde het spel stil en de spelers gingen naar binnen. Het was lange tijd onduidelijk of de wedstrijd nog hervat zou worden, maar dat gebeurde na zo’n twintig minuten oponthoud uiteindelijk toch. De troepen van Jordi Condom waren na deze herstart niet meer in staat om de achterstand om te buigen. In het slot van de partij wist Naessens nog te socren en legde zo de 2-0 eindstand vast.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens (63′ Jacob Buus Jacobsen), Leonardo Bertone, Aliou Balde (63′ Mauro Trari), Lucas Ribeiro Costa, Kevin Hoggas (90′ Tom Reyners), Daniel Maderner (90′ Eric Johana Omondi), Aleksandar Vukotic, Eric Ocansey, Guillaume Gillet, Louis Verstraete (63′ Derrick Tshimanga)