Go back

GEEL-BLAUW SPEELT 2-2 GELIJK IN OEFENDUEL TEGEN ANTWERP

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen hebben het vandaag in een oefenduel opgenomen tegen Antwerp. Schryvers bracht geel-blauw al in de eerste minuut op voorsprong. Gerkens en Eggenstein brachten de thuisploeg nog voor rust op voorsprong. In de tweede helft zette Hoggas na een mooie collectieve actie de 2-2 eindstand op het bord.

Geel-blauw ging deze ochtend bijzonder goed van start. Al in de eerste minuut voetbalden de troepen van Condom een knappe actie bij elkaar. Mertens zette voor, Trari tikte door en Schryvers rondde prima af: 0-1. Negen minuten later hingen de bordjes al terug in evenwicht. Bataille zette voor richting het penaltypunt, Gerkens controleerde de bal en trapte door de benen van Vukotic binnen: 1-1. In de 20e minuut beging Tshimanga een lichte fout in de zestien. Eggestein bracht de Great Old vanop de stip op voorsprong. Onze Leeuwen gingen na de 2-1 op zoek naar de gelijkmaker. Na een mooie driehoek tussen Tshimanga, Trari en Schryvers zette Tshimanga voor richting Omondi, maar de spits kon net niet bij de bal. In de 35e minuut werd Balde foutief gestopt in de zestien. De scheids zag er echter geen graten in en liet doorspelen. Een minuutje later probeerde Trari het met een actie gevolgd door een schot. Zijn poging eindigde in de handen van de thuisdoelman. Ruststand: 2-1.

Antwerp kwam het best uit de kleedkamer. Miyoshi trapte rakelings naast. Nadien vielen er een tijdlang geen kansen te noteren. In de 65e minuut zette Ribeiro Costa een mooie actie op poten. Verstraete legde de bal af naar Hoggas die het leer heerlijk in de rechterwinkelhaak schoot: 2-2. Acht minuten voor tijd besloot Bertone in de handen van de doelman na een combinatie tussen Van Osselaer en Hoggas. In het absolute slot scoorde Maderner op aangeven van Ribeiro Costa, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Zo eindigde deze oefenwedstrijd op 2-2.

Line-up 1e helft:
Bill Lathouwers, Jenthe Mertens, Jur Schryvers, Aliou Balde, Tom Reyners, Derrick Tshimanga, Eric Johanna Omondi, Adama Ardile Traoré, Mauro Trari, Aristote Nkaka, Aleksandar Vukotic

Line-up 2e helft:
Brent Gabriël, Jenthe Mertens (73’ Vic Van Osselaer), Leonardo Bertone, Lucas Ribeiro Costa, Kevin Hoggas, Tom Reyners (80’ Maksym Lufarenko), Daniel Maderner, Adama Ardile Traoré (73’ Michael Davis), Eric Ocansey, Guillaume Gillet, Louis Verstraete