Go back

JONGE LEEUWEN SPROKKELEN PUNTJE TEGEN LOMMEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na twee nederlagen zijn onze Jonge Leeuwen er afgelopen maandag (21/3) in geslaagd een puntje te sprokkelen tegen Lommel. Geel-blauw kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong via Traoré en Talal. Na rust werd het zelfs 1-3, maar Lommel wist nadien nog twee keer te scoren. De wedstrijd eindigde op 3-3, een correcte uitslag.

Hoewel Lommel maandag maar liefst acht spelers uit de A-kern had opgetrommeld, waren het toch onze Jonge Leeuwen die het snedigst van start gingen. Een schot van De Oliveira ging net naast, Vanderveeren kreeg een kopbal niet gekadreerd. Even later kreeg diezelfde Vanderveeren een nieuwe kans op aangeven van Okumu, maar doelman Lambrix redde en de bal belandde in corner. De daaropvolgende hoekschop werd kort genomen en Traoré kon de bal gedecideerd binnenduwen: 0-1. Dat doelpunt schudde Lommel wakker en bij de derde poging van de Limburgers was het raak: 1-1 na een prima combinatie. Tien minuten later kantelde de wedstrijd opnieuw: een kopbal van Van Osselaer belandde tegen het hoofd van een Lommelse verdediger. De goed gevolgde Talal nam de afvallende bal in één tijd op de slof en knalde van net buiten de zestien binnen: 1-2. Lathouwers keepte attent en bracht vlak voor rust nog knap redding op een vrije trap. Aan de overkant was Davis nog dicht bij een doelpunt, maar hij kwam net te kort op een voorzet van Okumu. Ruststand: 1-2.

Lommel startte het best aan de tweede helft en dreigde twee keer via hoekschop. Lathouwers keepte attent. Aan de overkant dreigde geel-blauw nogmaals via Vanderveeren op voorzet van Van Camp. In de 60e minuut was het toch raak voor onze Jonge Leeuwen. Lathouwers zette een aanval op en via Ly kwam het leer bij De Oliveira. Die laatste hield zijn rechtstreekse tegenstander goed af en trapte de bal onder de doelman binnen: 1-3. De troepen van coach De Rudder op rozen. Helaas was de euforie maar van korte duur, want een minuutje later scoorde Anello voor Lommel de 2-3. Even later claimde Soumahoro een strafschop, maar de scheids wees niet naar de stip. Zeven minuten voor tijd klom Lommel op hoekschop alsnog op gelijke hoogte na slap verdedigen bij geel-blauw. Zo eindigde de partij op 3-3, een billijk gelijkspel.

Waasland-Beveren:
Lathouwers, Davis (46’ Ly), Cranshoff (70’ Chincharauli), Van Osselaer, Traoré, Talal, De Oliveira, De Geyndt (81’ De Schepper), Vanderveeren (64’ Soumahoro), Okumu (70’ De Mey), Van Camp