Go back

GEEL-BLAUW KAN VROEGE VOORSPRONG NIET VASTHOUDEN EN SPEELT OPNIEUW GELIJK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen gingen vanavond het best van start. Al na 3 minuten trapte Maderner geel-blauw op voorsprong. Na rust was het Lommel dat snel wist te scoren. Saito kopte een voorzet van Sales hard voorbij Jackers. De thuisploeg zocht in de tweede helft naar een opening, maar vond die niet. Eindstand: 1-1.

Onze Leeuwen grepen hun tegenstander, net als vorige week, meteen bij de keel. Ribeiro Costa had er duidelijk opnieuw zin in. Hij ontving in de derde minuut de bal rond de middenlijn en zette een geweldige rush op. Nadat hij twee mannetjes omspeeld had, bediende hij topschutter Maderner. De Oostenrijker aarzelde niet en trapte in één tijd laag in de verste hoek: 1-0, al het twaalfde doelpunt van onze sterke spits. Lommel was niet echt aangeslagen en reageerde in de twaalfde minuut voor het eerst in de partij. Een hoekschop schoot door tot bij de tweede paal, Pierrot kwam maar een teen te kort om het leer binnen te duwen. Het spel ging vlot over en weer. Na deze kans van de bezoekers volgde een nieuwe mogelijkheid voor geel-blauw. Een erg gretige Ribeiro Costa kapte zich goed vrij en kon hard uithalen met de linker. Doelman De Busser was enigszins verrast door de kracht van het schot, maar kon de bal alsnog in twee tijden klemmen. Drie minuten later volgde al meteen nieuw gevaar aan de overkant. Smeets bereikte met een fantastische crosspass Belghali. De Lommelse verdediger kreeg tijd en ruimte om uit te halen, maar zijn trap was veel te onbesuisd en het leer belandde naast het doel van Jackers. Geel-blauw controleerde de partij. Toch kreeg Sales in de 34e minuut te veel ruimte. Hij haalde hard uit met links, Jackers reageerde gevat en duwde in hoekschop. Onze Leeuwen lieten in het slot van de eerste helft de bal aan de bezoekers en vlak voor rust kreeg Belghali zijn tweede kans van de avond. Jackers was niet verrast en greep opnieuw goed in. De troepen van Jordi Condom gingen de rust in met een krappe 1-0 voorsprong.

Net als in de eerste helft viel ook in de tweede periode al snel een doelpunt. Sales zette de bal geweldig voor, Saito kopte krachtig binnen: 1-1. Vijf minuten later was het de beurt aan onze Leeuwen. Ribeiro Costa ging nogmaals op wandel op zijn rechterflank, kapte naar de linker en legde het leer panklaar voor Al Badaoui. De Marokkaan plaatste de bal, maar die rolde langs de verkeerde kant van de paal naast. Ribeiro Costa was vanavond zeer aanwezig en zorgde voor veel aanvallende impulsen. In de 65e minuut probeerde hij het met een schot, maar dat was te centraal gericht. Twee minuten later vond hij op vrije trap het hoofd van Maderner. Zijn kopbal ging over. Geel-blauw vertoefde in de tweede helft vaak op de helft van de Limburgers, echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Al Badaoui, die net als Ribeiro Costa vaak aan de bal was, zette zich in de 76e minuut goed door. Hij zocht en vond de ruimte om uit te halen, maar opnieuw ging het schot naast. Lommel beet zich vast in de partij en verdedigde het punt met hand en tand. De thuisploeg bleef in het slotkwartier op zoek gaan naar de opening. Ribeiro Costa dolde nog eens met zijn verdediger en zette Ocansey op weg naar doel. Doelman De Busser maakte met de vuisten de trap van de Ghanees onschadelijk. Ook de ingevallen Balde probeerde het in het absolute slot nog met een listige voorzet met de buitenkant van de voet, maar de Lommelse verdediging liet zich niet meer verrassen. Eindstand: 1-1.

Door het gelijkspel van vanavond is het afwachten welk resultaat RWDM morgen tegen Virton uit de brand sleept. Volgend weekend is er geen competitievoetbal. Speeldag 26 gaat van start op vrijdag 1 april. Geel-blauw trekt die avond naar het Herman Vanderpoortenstadion om het om 20.00 uur op te nemen tegen Lierse.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Abdel Al Badaoui (89’ Mauro Trari), Lucas Ribeiro Costa, Kevin Hoggas (73’ Aliou Balde), Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Eric Ocansey, Guillaume Gillet, Louis Verstraete