Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN MET 0-2 VAN KV OOSTENDE

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Afgelopen maandag (14/3) verloren onze Jonge Leeuwen met 0-2 van KV Oostende. Na een wedstrijd waarin geel-blauw heel wat kansen had, kon KVO toch scoren via een rebound op een penalty en een goal in de slotminuut. Zo eindigde de wedstrijd op 0-2.

Onze Jonge Leeuwen begonnen heel gretig aan de partij. In de derde minuut kreeg Oostende een corner, geel-blauw schakelde snel om en Trari lanceerde een gevaarlijke voorzet in de zestien. Talal kwam net een teen tekort om de bal tegen de netten te duwen. In minuut 26 stak opnieuw Trari de bal door het midden naar Okumu, maar die miste zijn schot. De eerste dreiging van de kustploeg volgde tien minuten voor rust, een kopbal vloog over. Later volgde nog een afstandsschot en een nieuwe kopbalpoging. Doelman Gabriël liet zich niet verrassen. Vlak voor rust volgde dan nog dé kans op een goal voor onze Jonge Leeuwen. Bij een corner kreeg Okumu de ultieme mogelijkheid om te scoren, maar hij miste net. Zo gingen we rusten met 0-0.

Bij de start van de tweede helft, zette doelman Gabriël meteen een mooie actie op. Trari bracht het leer perfect voor doel, Okumu kon niet besluiten. In de 55ste minuut kreeg Oostende een corner. Na wat geharrewar bleef de bal voor het thuisdoel hangen, maar Boonen kon niet scoren. Vijf minuten later volgde toch de opdoffer voor de thuisploeg. De scheids wees terecht naar de stip en KVO greep deze kans met beide handen. Gabriël pakte de penalty in eerste instantie nog goed, maar de rebound werd niet gemist: 0-1 na een uur spelen. Buiten een schot uit de tweede rij van De Oliveira was het nadien lang wachten op dreiging van beide ploegen. In de 87ste minuut volgde er nog een grote mogelijkheid voor geel-blauw. Opnieuw was het Trari met een dieptepass, De Oliveira was goed gevolgd, maar kwam net tekort. In de rebound miste ook Soumahoro het daaropvolgende afstandsschot. In het ultieme slot volgde  de doodsteek voor W-B. Door de aanvallende intenties van de thuisploeg kwam er steeds meer ruimte. Die benutte Oostende goed en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-2. Een wedstrijd waarin onze Jonge Leeuwen heel wat mogelijkheden hadden, eindigde zo alsnog in een verliespartij. Eindstand: 0-2.

Waasland-Beveren:
Gabriël, Davis, Cranshoff (85’ Vanderveeren), Van Osselaer, Chinharauli, Talal, De Geyndt, De Mey (60’ De Oliveira), Trari, Okumu (80’ Soumahoro), Van Camp (60’ Ly)