Go back

JONGE LEEUWEN LIJDEN ZURE NEDERLAAG TEGEN UNION

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Afgelopen maandag (7/3) verloren onze Jonge Leeuwen met het kleinste verschil van Union. Na een moeilijke eerste helft scoorden de Brusselaars vlak voor rust. In de tweede helft had geel-blauw enkele kansen op de gelijkmaker, maar scoren lukte niet. Eindstand 0-1.

Union startte het best aan de match. De Brusselaars waren het scherpst in de duels en geel-blauw had het niet onder de markt met de vele aanvallende positiewissels van de bezoekers. Verder dan een paar ongevaarlijke ballen op doel kwamen ze evenwel niet. W-B had het lastig in de eerste helft. Onze Jonge Leeuwen konden enkel dreigen via een halve kans van Trari en ook Soumahoro kon even later niet op doel besluiten. Net wanneer iedereen dacht de rust in te gaan met een brilscore, viel het doelpunt alsnog voor Union. Nadat de bal slecht werd weggewerkt, twijfelde een bezoekende aanvaller niet en hij trapte de bal overhoeks binnen. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft was geel-blauw de baas. Er zat meer grinta in het spel en er werden meer kansen gecreëerd. Union besloot om een laag blok op te zetten om zo op de counter te loeren. Onze Jonge Leeuwen gingen steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Soumahoro schoot over en De Mey kreeg zijn schot niet gekadreerd. Trari zag een poging wel tegen de netten vliegen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Okumu kreeg vervolgens zijn schot niet voorbij de doelman en na een voorzet van Van Camp kopte Trari naast. Ook Union kwam niet meer tot scoren en zo eindigde de match op een zuur verlies voor geel-blauw. Eindstand: 0-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Gabriël, Janssens (40’ Chincharauli), Van Osselaer, Traoré, Davis, De Geyndt, Trari, De Mey, Soumahoro (73’ De Oliveira), Okumu (73’ Talal), Van Camp