Go back

WAASLAND-BEVEREN – RE VIRTON (06/03): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga & Lorenzo Vicencio

Morgenavond nemen onze Leeuwen het in het eigen Freethielstadion op tegen hekkensluiter RE Virton. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Michiel De Cuyper. Hij zal worden bijgestaan door de heren David Symons en Bryan Bijnens. De vierde official is de heer Tom Stevens.  

Voorbeschouwing

RE Virton staat momenteel met veertien punten op een achtste en laatste plaats in het klassement. De Luxemburgers volgen in de stand op zeven punten van het voorlaatst geklasseerde Lommel en konden in 2022 nog geen driepunter pakken.

Geel-blauw wist in de vorige drie confrontaties steeds te winnen van Virton. In eigen huis werd het een spektakelmatch. Onze Leeuwen kwamen eerst maar liefst 0-3 achter. Na een spectaculaire remonte volgde in de 88ste minuut de gelijkmaker. In de absolute slotfase ontplofte het stadion, nadat Jacob Montes W-B alsnog naar de overwinning schoot.

Op verplaatsing in Virton werd twee keer vlot gewonnen. In november werd het 0-3 na een hattrick van Kevin Hoggas. Op de 17e speeldag wonnen onze Leeuwen hun eerste wedstrijd na de winterstop met duidelijke 0-4 cijfers. Mauro Trari scoorde in het slot van deze partij op magistrale wijze zijn eerste goal van het seizoen.

Morgen is het de eerste wedstrijd onder leiding van Jordi Condom. De opdracht is duidelijk: om in de running te blijven voor de tweede plaats moet er absoluut gewonnen worden.

Selectienieuws

Jordi Condom kan tegen Virton geen beroep doen op de geblesseerden Edmundsson, Schoonbaert en Da Costa. Hij selecteerde voor de partij van morgen onderstaande negentien spelers.