Go back

LEEUWEN MOETEN MEERDERE ERKENNEN IN COMPETITIELEIDER

Tekst: Maarten Van Mieghem & Thomas Van Eynde - Foto: Belga

Onze Leeuwen hebben geen tweede overwinning op rij kunnen boeken. In de eerste helft was het zoeken en tasten voor beide ploegen. Beveren kwam op voorsprong na een afgeweken bal van Al Badaoui. Foster bracht de thuisploeg langszij. Westerlo ging na rust op zoek naar de voorsprong en dat lukte ook via De Cuyper. Een rode kaart bracht opnieuw spanning in de partij, maar onze Leeuwen wisten niet meer te scoren. Eindstand: 2-1.

In de beginfase tastten beide ploegen elkaar wat af. Dat leverde in de eerste tien minuten geen grote kansen op, want een poging op vrije trap van Da Costa werd door de muur snel in de kiem gesmoord. De eerste echte dreiging kwam na elf minuten van de thuisploeg. Bernat kon vrij inkoppen, maar doelman Jackers pakte meteen uit met een puike redding en verhinderde zo de 1-0. Vijf minuten later viel het doelpunt echter aan de overkant! Geel-blauw, voor de gelegenheid spelend in het zwart, kwam op voorsprong nadat een schot van Al Badaoui door Perdichizzi in eigen doel werd gewerkt: 0-1. Niet veel later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Na balverlies van onze Leeuwen ging Foster op wandel door de Beverse defensie en plaatste de bal netjes voorbij Jackers in de verste hoek: 1-1. Na de gelijkmaker dreigde Westerlo in de 28e minuut opnieuw via Foster. Jackers kon zijn kopbal relatief makkelijk klemmen. Het was nadien opnieuw zoeken en tasten voor beide teams zonder dat er echt uitgespeelde kansen gecreëerd werden. Drie minuten voor de rust knutselde de thuisploeg nog een mooie aanval in elkaar, maar Tshimanga ging goed in duel tegen Vaesen en verhinderde zo verder gevaar. Nadien voerde Westerlo de druk op, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand: 1-1.

Na rust zette Westerlo onze Leeuwen meteen onder druk. Verstraete moest een schot van Fixelles afblokken en Jackers kwam een aantal keer gevat tussen. De thuisploeg versierde verschillende hoekschoppen, maar het doelpunt viel niet. In de 58e minuut redde Jackers de meubelen met een geweldige voetveeg op een poging van Bernat. In de 66e minuut viel het doelpunt dan toch. De Cuyper bracht de Kemphanen met een overhoekse schuiver op voorsprong: 2-1. Geel-blauw reageerde niet veel later via Reyners, maar de middenvelder zag zijn schot afgeblokt worden in hoekschop. Westerlo ging op zoek naar een derde doelpunt. Daci zag zijn krul gepareerd worden door Jackers. In de daaropvolgende hoekschop verschalkte Reyners bijna zijn eigen doelman, maar Jackers pakte nogmaals uit met een fraaie reflex. Na een nieuwe hoekschop voor de thuisploeg kon Maderner in de 78e minuut oprukken. Perdichizzi zag het gevaar en trok aan de noodrem. Dierick haalde meer dan terecht meteen de rode kaart boven. Westerlo moest nog een klein kwartier met een man minder verder. Acht minuten voor tijd bediende Da Costa Bertone in de zestienmeter. De Zwitser kon in de draai onvoldoende kracht stoppen in zijn schot. Mauro Trari viel opnieuw gretig in, maar ook hij kon de bakens niet meer verzetten. Zo moesten onze Leeuwen vandaag hun meerdere erkennen in competitieleider Westerlo. De wedstrijd eindigde op 2-1.
Volgende week ontvangt geel-blauw Virton op de eigen Freethiel. De wedstrijd van de 23e speeldag vindt plaats op zondagavond om 20.00 uur. Tickets kunnen besteld worden via beveren.tickethour.be

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Marouan Da Costa, Leonardo Bertone, Abdel Al Badaoui (69’ Lucas Ribeiro Costa), Aliou Balde (’46 Daniel Maderner), Tom Reyners, Derrick Tshimanga (’75 Eric Ocansey), Aleksandar Vukotic, Guillaume Gillet, Louis Verstraete (’67 Mauro Trari)