Go back

WAASLAND-BEVEREN – RWD MOLENBEEK (19/2): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Zaterdag verwelkomen we jullie voor het tweede weekend op rij in het Freethielstadion. Onze Leeuwen nemen het op tegen de rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats, RWD Molenbeek. De wedstrijd start om 20.45 uur en wordt op gang gefloten door Jordy Vermeire. Hij zal worden bijgestaan door de heren Quentin Blaise en Nicolas Maszowez. De vierde official is de heer Michiel Allaerts.

Voorbeschouwing

Onze tegenstander van morgen staat momenteel op de felbegeerde tweede plaats in het klassement die recht geeft op barragematchen tegen de nummer zeventien uit 1A. Met 35 punten tellen de Brusselaars vijf punten meer dan onze Leeuwen. Geel-blauw kan morgen, mits een driepunter, in de stand terug dichter bij RWDM sluipen.

Het elftal uit Molenbeek kon in 2022 al vier keer winnen. Ze moesten in een inhaalmatch enkel hun meerdere erkennen in competitieleider Westerlo. Een overwinning wordt dus geen gemakkelijke opdracht voor geel-blauw.

Bij de twee eerdere confrontaties dit seizoen was het steeds de uitploeg dat met de overwinning aan de haal ging. In Molenbeek konden onze Leeuwen na goals van Davis, Faucher en Maderner de overwinning mee naar huis nemen. Op de Freethiel was het dan de beurt aan RWDM, de wedstrijd eindigde op een nipte 2-3 nederlaag. De inzet voor morgen is duidelijk: de drie punten thuis houden.

Selectienieuws

Er viel de afgelopen dagen weinig nieuws te rapen uit de ziekenboeg. Net als vorige week zijn enkel Kablan en Edmundsson niet beschikbaar voor de wedstrijd van morgen. Coach Marc Schneider kan dus beroep doen op een nagenoeg fitte spelerskern. Hij selecteerde onderstaande negentien spelers.