Go back

GEEL-BLAUW DOET WAT MOET EN WINT AL VOOR EEN VIERDE KEER VAN VIRTON

Tekst: Maarten Van Mieghem & Foto: Belga

Onze Leeuwen hebben vanavond gedaan wat ze moesten doen: ze wonnen al voor de vierde keer dit seizoen van Virton. De eerste helft voetbalde geel-blauw behoorlijk wat kansen bij elkaar, maar toch was het Virton dat op voorsprong kwam via Kage. In de tweede helft zette de thuisploeg de scheve situatie recht met twee doelpunten van Maderner en één van Hoggas. Eindstand: 3-1.

Onze Leeuwen, voor het eerst onder leiding van Jordi Condom, startten vanavond gretig aan de wedstrijd. Na vier minuten draaide een voorzet van Al Badaoui gevaarlijk richting doel. Doelman Martin was meteen bij de pinken en tikte het leer vanonder de lat. Vijf minuten later zette Maderner zich door en haalde laag uit. Zijn poging week af in corner. In de daaropvolgende hoekschop belandde de bal bij de volledig vrijstaande Vukotic. Hij kreeg de tijd om het leer te controleren en om vervolgens uit te halen, maar zijn poging ging naast. Dit had de 1-0 kunnen en misschien wel moeten zijn. Op het kwartier zette Al Badaoui een actie op in de zestien van Virton. De bal belandde bij Ribeiro Costa die op zijn beurt ook enkele verdedigers ter plaatse liet en uithaalde. Martin verwerkte ook deze poging in hoekschop. Na negentien minuten kon Anne voor de bezoekers een eerste keer uithalen. Jackers reageerde gevat en bokste de bal in corner. In de daaropvolgende fase belandde het leer bij Kage. Die pakte uit met een knappe schijnbeweging en krulde de bal enig mooi in de verste hoek: 0-1. Geel-blauw ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar pogingen van Mertens en Bertone misten precisie. Ook een vrije trap van Ribeiro Costa in de 34e minuut ging over. Geel-blauw bleef druk uitoefenen en vertoefde veelal op de helft van Virton waardoor er voor de bezoekers ruimte ontstond om te counteren. Vlak voor rust kon Anne, met Wuytens in zijn rug, oprukken richting Jackers. Anne ging neer en vroeg om een strafschop, maar scheidsrechter De Cuyper weigerde. Ruststand: 0-1.

Geel-blauw was in de tweede helft dus op achtervolgen aangewezen. Toch was het negen minuten wachten op de eerste echte kans voor onze Leeuwen. Bertone onderschepte de bal, gaf hem mee aan Gillet en die bediende op zijn beurt Maderner perfect voor doel. Onze Oostenrijkse topschutter toonde opnieuw zijn killerinstinct en werkte beheerst af: 1-1, de bordjes opnieuw in evenwicht. Zes minuten later was het in de 60e minuut opnieuw raak voor onze Leeuwen. Ribeiro Costa ging op wandel, zette een geweldige rush op en legde de bal tenslotte panklaar voor Hoggas. De Fransman behield het overzicht en werkte het leer rustig voorbij Martin in doel: 2-1. Twee minuten later stond het ei zo na 3-1, maar de sterk spelende Mertens kopte van dichtbij recht in de handen van de bezoekende goalie. In de 66e minuut moest Jackers attent blijven. Een botsend schot van Sidibe was verraderlijk, maar onze nummer één had geen zin meer in een tweede tegentreffer vanavond. Geel-blauw bleef op zoek gaan naar een derde doelpunt. Al Badaoui en Bertone vonden Martin op hun weg. In de 75e minuut wees scheidsrechter De Cuyper naar de stip, nadat Wuytens aangetrapt werd in de zestienmeter. Maderner ging achter de bal staan en trapte rustig zijn 11e van het seizoen tegen de touwen: 3-1, wedstrijd gespeeld. Mujangi Bia trapte nadien nog wel eens in het zijnet, maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar. Vukotic wou in het absolute slot met een vluchtschot nog de kers op de taart zetten, maar zijn bal spatte uiteen op de paal. Zo pakken onze Leeuwen al voor de vierde keer dit seizoen de drie punten tegen Virton. Eindstand: 3-1.

Volgende week nemen onze Leeuwen het op tegen KMSK Deinze. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 13 maart om 16.00 uur.

Voor de komende twee thuiswedstrijden organiseert de club een ticketactie. Koop een ticket voor de wedstrijd tegen Lommel en krijg een GRATIS toegangskaart (op dezelfde plaats) voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Moeskroen. (Opgelet! Je ontvangt beide tickets meteen in één PDF-bestand!) Tickets zijn nu reeds beschikbaar via beveren.tickethour.be

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens (87’ Jacob Buus Jacobsen), Leonardo Bertone, Abdel Al Badaoui (87’ Eric Omondi), Lucas Ribeiro Costa (72’ Tom Reyners), Kevin Hoggas (69’ Louis Verstraete), Dries Wuytens, Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Eric Ocansey, Guillaume Gillet