Go back

KMSK DEINZE – WAASLAND-BEVEREN (13/03): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Belga

Morgen gaan onze Leeuwen voor hun wedstrijd van de 24e speeldag op bezoek bij KMSK Deinze. De partij begint om 16.00 uur en vindt plaats in het Burgemeester Van De Wielestadion. De wedstrijd staat onder leiding van Brent Staessens. Hij zal worden bijgestaan door de heren Jeroen Walschap en Yves De Neve. De vierde official is de heer Matonga Simonini.

Voorbeschouwing

KMSK Deinze staat momenteel vierde in het klassement. Met 32 punten tellen de gouwgenoten vier punten minder dan onze Leeuwen. In de laatste vier wedstrijden lieten de troepen van Wim De Decker punten liggen tegen RWDM, Westerlo en Lommel, maar wisten ze tussendoor wel te winnen van Virton.

Het resultaat tegen de Tigers uit Deinze was afgelopen drie confrontaties steeds verschillend. Zo verloor geel-blauw in augustus op de Freethiel met 0-2 na goals van De Belder en Mertens. In oktober vond geen van beide ploegen de weg naar doel, zodat de wedstrijd op een brilscore eindigde. In de laatste thuismatch van 2021 wonnen onze Leeuwen in het eigen Freethielstadion met 4-1. Maderner scoorde twee goals, ook Hoggas en Verstraete pikten elk hun doelpuntje mee.

Morgen speelt geel-blauw opnieuw een zeer belangrijke match in de strijd om de tweede plaats. Onze Leeuwen zijn er klaar voor en gaan vol voor de drie punten.

Selectienieuws

Voor de wedstrijd tegen Deinze kan Jordi Condom rekenen op een nagenoeg fitte spelerskern. Enkel Edmundsson herstelt verder van zijn blessure. Leonardo Bertone kreeg tegen Virton zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet dus één partij vanuit de tribune volgen. De wedstrijdselectie van morgen bestaat uit onderstaande 19 spelers.