Go back

GEEL-BLAUW PAKT IN EXTREMIS PUNT NA KNOTSGEKKE PARTIJ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw voetbalde in de eerst helft al snel een dubbele voorsprong bij elkaar. Hoggas en Ribeiro Costa waren, telkens op aangeven van Maderner, de doelpuntenmakers. Een owngoal van Vukotic bracht Deinze terug in de wedstrijd. Na rust waren de aanwezigen in de Dakota Arena getuige van een knotsgekke partij. Deinze boog via Challouk en Dansoko de dubbele achterstand om naar een voorsprong. Vijf minuten voor tijd kon Ribeiro Costa voor geel-blauw alsnog een puntje uit de brand slepen. Eindstand: 3-3.

Onze Leeuwen namen het vanmiddag in de Dakota Arena op tegen de lokale Tigers uit Deinze. Anders gezegd: een treffen tussen het nummer drie en het nummer vier in het klassement. Geel-blauw nam de beste start in de partij. In de vijfde minuut zette Maderner goed druk op de thuisdefensie en kwam hierdoor in balbezit. Onze Oostenrijkse spits was niet egoïstisch, behield het overzicht en bediende de goed geïnfiltreerde Hoggas perfect. De Fransman bleef oog in oog met doelman Vandenberghe rustig en trapte geel-blauw al vroeg op voorsprong: 0-1. In de negende minuut werd Al Badaoui aangetrapt in de zestien, maar scheidsrechter Staessens zag er geen fout in. Een minuutje later mochten onze Leeuwen al voor een tweede keer deze namiddag juichen. Ribeiro Costa ging op wandel en trapte het leer vanuit een scherpe hoek hard en laag voorbij de thuisdoelman: 0-2. Ondertussen moest Da Costa in de zeventiende minuut geblesseerd naar de kant, Wuytens kwam in zijn plaats in de ploeg. In de 21e minuut dreigde Deinze voor het eerst via Fraser. De middenvelder kreeg teveel ruimte en haalde staalhard uit. Zijn pegel spatte uiteen tegen de paal. Geel-blauw kwam goed weg en reageerde aan de overkant meteen via Ribeiro Costa. De Braziliaan kwam naar binnen en haalde uit, zijn schot ging nipt naast. In de 24e minuut bracht een onwaarschijnlijke carambole Deinze terug in de partij. Na een actie van Challouk week de bal eerst af op Wuytens en vervolgens ging het leer via de voet van Vukotic tegen de touwen: 1-2. Onze Leeuwen bleven het proberen, maar echt grote kansen leverde dat niet meteen op. Al Badaoui was samen met Ribeiro Costa erg bedrijvig en Maderner haalde nog eens uit, maar geel-blauw wist voor rust niet meer te scoren. Dat lukte Deinze ook niet meer en zo gingen we rusten met een 1-2 tussenstand.

Na rust was het lang wachten op een eerste echt grote kans. In de 55e minuut moest Prychynenko wel meteen de meubels redden voor de thuisploeg door een inzet van Hoggas van de lijn te werken. Bijna stond het 1-3. Deinze reageerde via Janssens, Challouk en Mertens, maar Jackers verhinderde de gelijkmaker. In de 72e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. De bal week af op de borstkas van Vukotic waardoor Jackers kansloos was: 2-2. Een bittere pil voor geel-blauw, maar in de 76e minuut werd die zowaar nog bitterder. De bal belandde bij Dansoko die met een welgemikte punter Jackers kon verschalken: 3-2. Deinze van een 0-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong, een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop. Toch was het verhaal van deze wedstrijd nog niet volledig geschreven, want niet veel later kreeg Janssens verdiend zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Deinze moest de laatste tien minuten met een mannetje minder verder. Onze Leeuwen gaven niet op en in de 85e minuut knutselden Balde en Ocansey een prima actie op de linkerflank in elkaar. Ocansey zette voor en Ribeiro Costa gleed zijn tweede doelpunt van de middag voorbij doelman Vandenberghe: 3-3. Ongelooflijk maar waar, maar Deinze was niet aangeslagen en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Een schot van Challouk week nogmaals af op Vukotic, dit keer spatte de poging uiteen op de dwarsligger. In de allerlaatste minuut verloor Prychynenko knullig de bal en de verdediger trok vervolgens aan de noodrem. Een tweede rode kaart voor de thuisploeg, Deinze nog met negen man. Staessens gaf in deze fase geen balvoordeel waardoor Ribeiro Costa op vrije trap de allerlaatste kans voor zijn rekening mocht nemen. Hij kon zich tot matchwinnaar kronen, maar zijn poging vloog jammer genoeg centimeters naast. Zo eindigde de match op 3-3 na een knotsgekke partij.

Volgende week nemen onze Leeuwen het op zaterdag 19 maart om 20.45 uur thuis op tegen Lommel. De club organiseert een ‘1+1 ticketactie’. Bestel een kaartje voor de partij tegen Lommel en krijg een gratis ticket (op dezelfde plek) voor de wedstrijd van de laatste speeldag tegen Moeskroen!
Profiteer van deze actie en surf snel naar beveren.tickethour.be 

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Manuel Da Costa (17’ Dries Wuytens), Abdel Al Badaoui, Lucas Ribeiro Costa, Kevin Hoggas (66’ Tom Reyners), Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Eric Ocansey, Guillaume Gillet, Louis Verstraete (80’ Aliou Balde)