Go back

WAASLAND-BEVEREN – LOMMEL SK (19/03): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio & Belga

Morgen staat de 25ste speeldag van de competitie op het programma. In het eigen Freethielstadion nemen onze Leeuwen het op tegen Lommel SK. De wedstrijd begint om 20.45 uur en wordt in goede banen geleid door Simon Bourdeaud’hui. Hij zal worden bijgestaan door de heren Matthias Massa en Kristof Borms. De vierde official is de heer Klass Clerkx.

Voorbeschouwing

Lommel SK staat momenteel op een zevende plaats in de stand. Met 25 punten tellen ze acht punten meer dan hekkensluiter RE Virton. De ploeg uit Limburg zit in een goede flow. Ze verloren al vijf wedstrijden op rij niet meer. Tegen Lierse en Virton werd er gewonnen en de Limburgers speelden gelijk tegen Moeskroen en Deinze. Ook vorige zaterdag eindigde de partij tegen RWDM, de tweede in de stand, in een 0-0 gelijkspel.

Geel-blauw verloor dit seizoen nog niet van Lommel. Op de openingsspeeldag werd er na een spektakelmatch in Limburg gewonnen met 2-3. Topschutter Maderner kopte in de 98ste minuut W-B naar de overwinning. In oktober stond het op de Freethiel lang 1-1, maar opnieuw zat het venijn hem in de staart. Schoonbaert wist de Limburgse code alsnog te kraken en trapte na een hoekschop in de 89e minuut de bal voorbij de Lommelse doelman. Een nieuwe overwinning voor onze Leeuwen en feest op de Freethiel. Bij onze laatste confrontatie werd er in Lommel 1-1 gelijkgespeeld. Op de laatste speeldag van 2021 kwam geel-blauw op achterstand, maar Mertens maakte met een mooie lager schuiver gelijk.

Onze Leeuwen willen opnieuw vol voor de drie punten gaan om in de running te blijven voor de belangrijke tweede plaats. Kom morgen massaal naar de Freethiel en schreeuw geel-blauw naar de overwinning. Koop HIER je tickets en je ontvangt meteen een GRATIS ticket voor de wedstrijd van de laatste speeldag.

Selectienieuws

Voor de thuiswedstrijd tegen Lommel mist Jordi Condom een aantal spelers door blessures en schorsingen. Da Costa, Edmundsson en Schoonbaert zijn geblesseerd. Wuytens en Mertens pakten vorige week hun vijfde gele kaart en moeten de partij vanuit de tribune volgen. De wedstrijdselectie bestaat uit onderstaande 19 spelers.