Go back

LIERSE K. – WAASLAND-BEVEREN (01/04): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Belga

Morgenavond nemen onze Leeuwen het in het Herman Vanderpoortenstadion op tegen Lierse K. De match wordt door scheidsrechter Laurent Willems om 20.00 uur op gang gefloten. Hij zal worden bijgestaan door de heren Lennert Becquet en Quentin Blaise. De vierde official is de heer Tom Stevens. 

 Voorbeschouwing

Lierse K. staat na 25 speeldagen op een zesde plaats in het klassement. Met 29 punten tellen ze een punt minder dan Moeskroen. De Pallieters verloren de afgelopen vijf wedstrijden vier keer. Ze boekten wel een mooie overwinning tegen de autoritaire leider, KVC Westerlo.

Dat Lierse K. een niet te onderschatten ploeg is, ondervonden ook onze Leeuwen al meermaals dit seizoen. Zo kon geel-blauw in de afgelopen drie confrontaties geen punten pakken tegen de ploeg uit de Kempen. In de eerste ontmoeting verloor W-B op het Lisp met 2-1. Op de Freethiel was het lange tijd spannend, maar in het slot scoorde Lierse toch nog twee keer, zodat er met 1-3 verloren werd. De laatste ontmoeting vond opnieuw plaats in het eigen Freethielstadion. Nadat de partij lang in evenwicht was, wist Van Acker in de 60e minuut te scoren. Onze Leeuwen kregen de bal niet meer tegen de touwen en zo werd er verloren met 0-1. De opdracht van morgen is duidelijk: er moet gewonnen worden. Enkel zo kan geel-blauw een sprankeltje hoop op de tweede plaats behouden.

Selectienieuws

Naast de geblesseerden Edmundsson, Da Costa en Schoonbaert, kan Jordi Condom morgen eveneens niet rekenen op Ardile Traoré en Al Badaoui. Beiden testten positief op corona en zitten momenteel in quarantaine. Voor de wedstrijd van morgen selecteerde Jordi Condom onderstaande 18 spelers.