Go back

JONGE LEEUWEN WINNEN VAN LIERSE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na de nederlaag vorige week tegen Oostende weten onze Jonge Leeuwen opnieuw wat winnen is. Geel-blauw won na een collectief sterke prestatie op bezoek bij Lierse K. met 1-3.

Waasland-Beveren eiste het balbezit op en creëerde meteen kansen. Soumahoro, Van Camp en De Oliveira hadden de mogelijkheid om de score te openen, maar slaagden daar aanvankelijk niet in. In de 9e minuut was het dan toch een eerste keer raak. Chincharauli kon de bal op hoekschop van Van Camp voorbij de thuisdoelman koppen: 0-1. Het spelbeeld bleef nadien hetzelfde: een dominant geel-blauw versierde kansen via Ly en Van Osselaer, maar het was Soumahoro dat de score verder deed oplopen: 0-2.

Na de rust kwam er iets meer evenwicht in de partij. Toch bleven de bezoekers kansen bij elkaar voetballen. Okumu (twee keer) en Soumahoro lieten de 0-3 echter liggen. De ingevallen Cranshoff liet zich even later opmerken door een bal schitterend achter de rug van de verdediging te trappen. Okumu bleef dit keer wel rustig en zette de 0-3 tussenstand op het bord. Na dit doelpunt kwam Lierse beter in de wedstrijd en de thuisploeg slaagde er alsnog in de verdiende eerredder te scoren. Eindstand: 1-3.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Ly (65’ Cranshoff), Van Osselaer, Chincharauli, De Schepper, De Weerd, De Oliveira (65’ Talal), De Geyndt (70’ Jansegers), Soumahoro (76’ Vanderveeren), Okumu, Van Camp (70’ Zaman)