Go back

Waasland-Beveren wint oefenpartij overtuigend met 4-0

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft vanmiddag een oefenpot ingelast tegen tweedeklasser RWD Molenbeek. Het werd 4-0 in het Freethielstadion. In de eerste helft scoorde Michael Frey twee keer. Tussendoor bracht Efford de score op 2-0, na een prachtig opgezette aanval met Daan Heymans. Diep in de tweede helft legde Frey met zijn derde van de middag de eindscore vast.

Na een studieronde van tien minuten kwam geel-blauw voor het eerst opzetten via Michael Frey. Zijn kopbal werd uit de hoek geranseld door de Brusselse doelman. Twee minuten later was het al raak voor de Zwitser. Met een halve volley werkte hij een voorzet van Andreas Wiegel mooi in de verste hoek binnen, 1-0. Waasland-Beveren controleerde de partij en probeerde met tempoversnellingen het verschil te maken. Op het half uur lukte dat twee keer op enkele minuten tijd. Eerst kon Efford met een stiftertje, na een knappe één-twee met Daan Heymans, de 2-0 maken. Een dikke minuut later was Frey aan de tweede paal goed gevolgd om zijn tweede van de middag binnen te leggen.

Efford had vlak voor rust nog de 4-0 aan de voet. De Amerikaan legde teveel kracht in zijn schot. De bal vloog dan ook over de kooi van Romain Matthys. En de Brusselaars? Die konden voor het eerst dreigen in de blessuretijd van de eerste helft. Een plaatsbal van Lucas Welbrecq vloog al bij al ruim naast het doel van Nordin Jackers. Ruststand 3-0.

Geel-blauw ging bij aanvang van de tweede helft meteen op zoek naar een vierde doelpunt. Michael Frey kreeg, na een strak genomen hoekschop van Koita, een vrije kopkans. Het vizier van de Fenerbahçe-huurling stond net niet scherp genoeg. Een minuut later stormde Efford alleen op Romain Matthys af. Met een beenveeg verijdelde de Brusselaar het vierde Beverse doelpunt. De Waaslanders bleven hoge pressing voeren en het tempo bepalen. Pas een kwartier voor affluiten kwam het vierde doelpunt. De Amerikaan Joe Efford zette zich op rechts door. Vanop de doellijn speelde hij de vrijstaande Frey aan. De Tank kon met een simpele deviatie zijn derde van de middag binnen duwen, een hattrick dus!  Een vijfde doelpunt zat er zeker nog in maar zowel Joe Efford, als de ingevallen Melvin Sitti konden de forfaitcijfers niet op het bord zetten. Het bleef dus bij deze 4-0. Een ruime en verdiende zege van onze Leeuwen.

Zaterdag wacht ons een belangrijke thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Cercle staat met vijf overwinningen op een mooie tiende stek in het klassement. Met een overwinning kunnen onze Leeuwen de kloof dichten tot op één punt, met minstens één wedstrijd minder op de teller.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck, Leonardo Bertone (80′ Melvin Sitti), Andreas Wiegel, Joe Effrod (80′ Nikola Pejcic), Aboubakary Koita, Daan Heymans, Serge Leuko (65’ Andrija Vukcevic), Aleksandar Vukotic en Michael Frey (80′ Tom Reyners)

Opstelling RWD Molenbeek:
Romain Matthys, Naïm Boujouh, Stélvio Cruz, Joeri Dequevy, Yvan Yagan, Reian Meddour, Houssen Abderrahmane, Anthony Bova, Corenthyn Lavie, Erwin Senakuku en Lucas Walbrecq