Go back

Zwakke eerste helft doet geel-blauw de das om

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag verloren van AA Gent. Het werd 1-4 op de Freethiel. In de eerste helft scoorden Dorsch en Yaremchuk voor de bezoekers. Yaremchuk lukte zelfs een hattrick in amper vijftien minuten. In de tweede helft kon Sinani tegenscoren.

Gent nam vanaf de start van de wedstrijd het initiatief, Beveren werd ongewild achteruit gedrukt. Na tien minuten kreeg Niangbo een eerste mogelijkheid maar zijn schot was te zwak om Jackers in verlegenheid te brengen. Op het kwartier kreeg hij opnieuw een mogelijkheid. Zijn deviatie vloog in het zijnet. Enkele minuten later scoorden de Buffalo’s, al ging er handspel van Niangbo aan vooraf. Na het raadplegen van de beelden keurde ref Lambrechts het doelpunt terecht af.

Het laatste kwartier van de eerste helft ging het licht helemaal uit bij de thuisploeg. Eerst wees de ref naar de stip na een vermeende fout van Andreas Wiegel. Nordin Jackers pakte de penalty, Dorsch kon echter in de rebound scoren. Amper twee minuten later stond het meteen 0-2 toen de doorgebroken Yaremchuk de bal met een harde schuiver voorbij Jackers trapte. Het leed was nog niet geleden, want Yaremchuk kon voor de rust nog twee keer scoren en dus een hattrick maken. 0-4 ruststand.

Het was bij de rust tijd om grondig te bezinnen. De coach wisselde twee Wase pionnen. Gamboa en Efford kwamen tussen de lijnen ten nadele van Albanese en Heymans. Meteen kreeg Frey een dot van een kans. Zijn doelpoging vloog in het zijnet. Vijf minuten in de tweede helft zette Efford zich goed door op links. De bal belandde voor de voeten van Sinani. De kwieke Luxemburger twijfelde niet en scoorde zijn eerste treffer in geel-blauw shirt. Onze Leeuwen bleven op zoek gaan naar een nieuw doelpunt. Bertone was er dichtbij, maar Bolat haalde zijn schot met een knappe reflex uit de bovenhoek. Sinani, één van de weinige lichtpunten deze avond, testte in de slotfase nog de vuisten van de bezoekende doelman. Verder kwamen onze Leeuwen helaas niet meer.

Na een zwakke eerste periode kon Waasland-Beveren in de tweede helft dan toch zijn voet plaatsen naast de Buffalo’s. Volgende week zaterdag trekken we richting Oostkantons voor de wedstrijd tegen KAS Eupen. Eupen verloor vrijdagavond met 4-0 op het veld van KRC Genk. Het was voor de Duitstaligen nog maar de derde verliespartij in tien wedstrijden.

Opstelling W-B:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Leonardo Bertone, Andreas Wiegel, Danel Sinani, Alessandro Albanese (46′ Alexis Gamboa), Daan Heymans (46′ Joseph Efford), Andrija Vukcevic, Aleksandar Vukotic (c), Jur Schryvers (71′ Aboubakary Koita) en Michael Frey

Opstelling KAA Gent:
Sinan Bolat, Elisha Owusu, Roman Yaremchuk, Vadis Odjidja-Ofoe (61′ Matheo Parmentier), Franck Niangbo (73′ Tim Kleindienst), Alessio Castro-Montes, Milad Mohammadi, Osman Bukari, Sulayman Marreh, Niklas Dorsch (80′ Sven Kums) en Bruno Godeau

Wedstrijdbeelden: