Go back

W-B pakt punt in Eupen

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld tegen KAS Eupen. Na tien minuten kon Michael Frey de score openen. Vijf minuten voor affluiten kon Koch gelijkmaken voor de thuisploeg.

Na de pijnlijke nederlaag tegen de Buffalo’s hadden onze Leeuwen iets recht te zetten. De coach rommelde in zijn selectie. Dries Wuytens, Joe Efford en Georges Mandjeck kwamen in het elftal, zij vervingen Daan Heymans, Jur Schryvers en Alessandro Albanese in de basis. Ook bij KAS Eupen waren er enkele wijzigingen. De Oostkantonners hadden te maken met een golf aan coronabesmettingen.

Eerste dreiging van de wedstrijd noteerden we na vijf minuten. Andrija Vukcevic nam een afvallende bal na een hoekschop meteen op de slof. Zijn poging kende de juiste richting, helaas kon gelegenheidsdoelman Nurudeen de bal uit de bovenhoek duwen. Lang hoefden de Waaslanders niet te wachten op het openingsdoelpunt. Na een steal speelde Bertone zijn landgenoot Frey op de rand van de zestien aan. Met een gekruist schot vloog de bal in de verste hoek binnen, 0-1! KAS Eupen drong aan maar kwam moeilijk tot doelkansen. Peeters probeerde het na een half uur op vrije trap maar Jackers ging goed plat. Beveren loerde op de tegenaanval met in de hoofdrol een bedrijvige Sinani. Één van deze counters leverde bijna een doelpunt op. Frey speelde de vrijstaande Bertone aan, helaas werd zijn schot in hoekschop geblokt. Ook Efford probeerde het nog voor de rust. Zijn plaatsbal vloog voorbij de verste winkelhaak. Rusten deden we met een 0-1 voorsprong.

De opdracht was in de tweede helft de thuisploeg zover mogelijk van het eigen doel te houden en zelf op tegenaanval gevaarlijk te zijn. Sinani had deze opdracht goed begrepen. Na een schitterende solo kwam hij oog in oog met de Eupense doelman. De kwieke huurling kon voor doel jammer genoeg de rust niet bewaren. Hij zag zijn poging hard over de kooi van Nurudeen waaien. Eupen kwam meer en meer opzetten, maar onze Leeuwen bleven met man en macht verdedigen. Verder dan enkele afstandsschoten kwam de thuisploeg voorlopig niet. Na een kwartier in de tweede helft lukte het dan toch voor de Duitstaligen. Een plaatsbal vloog tegen de paal. In de rebound werkte Agbadou de bal tegen de netten. Gelukkig ging meteen de vlag de hoogte in en werd het doelpunt voor buitenspel afgekeurd. Efford probeerde het tussendoor nog eens vanuit een schuine hoek. Zijn poging werd in het zijnet gedevieerd. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd belandde de bal, na een knappe reflex van Jackers, in de voeten van Menno Koch. De mee opgerukte centrale verdediger kon vrijstaand de bal in de verste hoek binnen duwen, 1-1. Eupen had nog de beste mogelijkheden maar onze leeuwen hielden stand en pakken zo een punt mee naar Beveren.

Door de interlandbreak spelen we pas op 21 november onze volgende wedstrijd. Dan ontvangen we Cercle Brugge in het Freethielstadion. Opnieuw een must win game. Komaan Leeuwen!

Opstelling KAS Eupen:
Abdul Manaf Nurudeen, Menno Koch, Benoit Poulain, Julie Ngoy, Stef Peeters, Smail Prevljak, Knowledge Musona (84, Konan Ignace N’Dri), Adriano Correira, Emmanuel Agbadou, Jens Cools (15’ Edo Kayembe) en Mamadou Koné (58’ Amara Baby)

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (89’ Daan Heymans), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel, Danel Sinani (89’ Aboubakary Koita), Joe Efford, Dries Wuytens, Andrija Vuckevic, Aleksandar Vukotic en Michael Frey