Go back

Hugo Sousa: “Een goed seizoen draaien”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Centrale verdediger Hugo Sousa maakte eind vorige week de overstap van Sporting Lissabon naar de Freethiel. De 22-jarige Portugees, die voor 2 seizoenen tekende, trainde dinsdag een eerste keer mee met zijn nieuwe club. Zijn ambities? “Ik wil een goed seizoen draaien hier en de ploeg in de eerste plaats in de hoogste klasse houden.”

De centrale verdediger, die duelkracht als zijn voornaamste kwaliteit ziet, ziet het als een voordeel dat er met Robson iemand in de defensie rondloopt die Portugees spreek. “Het is een goede zaak en bevordert de communicatie op het veld”, aldus Sousa. We kunnen stilaan spreken van een Portugese enclave bij W-B, want ook David Addy, Aboubakar Oumarou en Amido Baldé spreken allen Portugees.