Go back

W-B verslaat Kruibeke in uitgeregende oefenpot

Na de geslaagde vijfdaagse trainingsstage in het Nederlandse Oisterwijk, was de eerste opdracht voor Waasland-Beveren in eigen land de oefenpot tegen het naburige KJV Kruibeke. Maxim Nijs, met vakantie vertrokken, liet verstek gaan tegen de eersteprovincialer. De verdediger werd in de selectie vervangen door Niels Loriers, die er in de vorige oefenduels van W-B ook al bij was.

Waasland-Beveren eiste meteen de bal op en maakte het spel, maar de staat van het veld bemoeilijkte vlot combinatiespel in Kruibeke. Geel-blauw monopoliseerde de bal, al leverde dat slechts dozijn spelhervattingen en halve kansen op. Op het halfuur werd Aboubakar Oumarou gehaakt in het Kruibeekse strafschopgebied. Renaud Emond nam de elfmeter voor zijn rekening en zette W-B op 0-1, meteen ook de ruststand.

Negen nieuwe namen voor de tweede periode, enkel Mijusko Bojovic en Siebe Blondelle bleven staan. Waar voor de pauze het veld er al zwaar bij lag, kwam daar in de tweede helft nog eens zware regenval bij. Even voorbij het uur zette Kevin Hebbelinck Josué Kabongo op weg naar doel. De jongeling trof hard de netten: 0-2. Tien minuten later vond Zakaria M’Sila met een loepzuivere voorzet de vrijstaande Mijusko Bojovic aan de tweede paal. De Montenegrijn hoefde de derde Beverse treffer maar binnen te knikken. Hebbelinck trof daarna nog de dwarsligger en in de laatste minuut legde Bojovic met zijn tweede treffer de 0-4-eindstand vast.

Dinsdag wacht met Zulte Waregem al een nieuwe sparringpartner. De oefenwedstrijd wordt gespeeld op de terreinen van SK Sint-Niklaas (Meesterstraat 112c, 9100 Nieuwkerken-Waas) om 19.00 u. Meer informatie over dit duel kan je HIER terugvinden.

 

Waasland-Beveren in de eerste helft: Steppe; D’Ulivo, Bojovic, Robson, Cale; Luyckx, Maric, Henkens, Blondelle; Emond, Oumarou

Waasland-Beveren in de tweede helft: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, Blondelle (74′ Luyckx), De Pauw; M’Sila, Loriers, Van den Eynde; Hebbelinck, Kabongo, Deflem

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Birger Vanduyfhuys