Go back

Beloften nemen na rust afstand van OH Leuven (4-2)

In een aangename wedstrijd hebben de beloften van Waasland-Beveren maandagavond OH Leuven verslagen met 4-2. W-B kon pas in de tweede helft afstand nemen van een jeugdig Oud-Heverlee Leuven, dat met Raymaekers en Karuru twee spelers uit de A-kern in zijn rangen telde.

Er waren nauwelijks vijf minuten gespeeld en de 1-0 stond al op de bordjes. Een hoekschop van Arne Van den Eynde werd met medewerking van de Leuvense goalie door Renaud Emond binnen gekopt. De wedstrijd verliep evenwichtig en na ruim twintig minuten brachten de bezoekers ook de stand in evenwicht: 1-1. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de gelijkmaker want drie minuten later verraste Hanan Maman met een afstandsschot de keeper van OH Leuven en bracht de score zo op 2-1. Tien minuten voor de pauze kwamen de Vlaams-Brabanders wederom langszij met een terecht toegekende strafschop na foutief ingrijpen van Sam Gijsbrechts. Zo gingen beide ploegen de pauze in bij een billijke 2-2.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd een genietbaar kijkstuk en net zoals in de beginfase van het eerste bedrijf, kwam W-B via een hoekschop op voorsprong. Ditmaal was het mede-uitblinker Kassim Doumbia die met een kopbal de mistastende doelman van OHL te grazen nam. Leuven gaf zich niet gewonnen; tot tweemaal toe had Kenny Steppe een prima redding in huis om de 3-3 te verhinderen. In de tweeëntachtigste minuut viel uiteindelijk de beslissing toen Emond de 4-2 in geschenkverpakking van een bezoekende verdediger kreeg aangeboden, het tweede doelpunt voor de aanvaller.

OHL speelde twee maanden te vroeg Sinterklaas, maar het was de verdienste van de Wase beloften de cadeautjes keurig uit te pakken. Naast de knappe partij van Kassim Doumbia en Ruben Stuer was ook de prestatie van Kenny Steppe, met enkele attente tussenkomsten, niet onopgemerkt. Op woensdag 16 oktober treden de beloften aan in het pas opgerichte bekertoernooi voor U21-ploegen. Om 19u30 ontvangen de jongens van Tim Bavré AA Gent in het Puyenbekestadion.

 

Beloften Waasland-Beveren: Kenny Steppe, Ruben Stuer (90′ Yannick Cathoir), Sam Gijsbrechts, Kassim Doumbia, Yentl De Rongé (79′ Niels De Pauw), Jimmy Chimezie Mbah, Fayçal Lebbihi, Arne Van den Eynde (83′ Gilles Pringels), Robert Demjan, Hanan Maman, Renaud Emond

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Kevin Reyns