Go back

Fifa-tornooi een succes

In samenwerking met supportersclub WB De Groene, EA Sports & Playstation Belgium vond vorig weekend op de Freethiel een heus FIFA 13-event plaats.

FIFA 13 is, voor zij die dit niet kennen, een voetbalgame waarmee je met een land of voetbalclub kunt spelen op een spelconsole. FIFA bestaat al sinds 1992 en wordt ontwikkeld door EA (Electronic Arts). Ieder jaar verschijnt een nieuwe versie van het spel met updates van ploegen, competities en spelers, en probeert men de kwaliteit van het spel te verbeteren. Vanaf dit seizoen kan je dus zelf met jouw favoriete club, Waasland-Beveren spelen, en je favoriete spelers de netten doen trillen.

Twee dagen lang werd de Freethiel omgedoopt tot een virtuele voetbaltempel. In totaal hebben we 217 deelnemers mogen verwelkomen op de club. Een succes dus!

Zaterdag werden de single wedstrijden afgewerkt.Maar liefst 97 deelnemers. De finale werd gewonnen door Essenaar Lars van Meel. Hij was te sterk voor Leutrim Misku. De troostprijs, 3 e plaats, ging naar Ben Torbeyns.
Onze keeper Sam Vermeylen, vooraf getipt als eindwinnaar, verloor helaas zijn wedstrijd in de 1/8 finale met penalty’s en werd dus vroegtijdig uitgeschakeld.

Zondag kwamen de teams in actie. Waar er zaterdag een heuse competitiesfeer in de lucht hing, kon je zondag de rust en het plezier op het gezicht van de deelnemers aflezen. Als team moet je goed op elkaar ingespeeld zijn. En dat illustreerde het jonge Haasdonkse team “De Owners” perfect. Zij wonnen nagenoeg elke wedstrijd en in de finale waren zij eveneens te sterk voor de broers Misku & Miski.

“Na twee weken intensief trainen met Nick (ploegmaat Nick Emmerechts), zijn we echt op elkaar ingespeeld. We weten perfect wat we moeten doen en hoe we moeten lopen. Het is nu de 2 e maal dat we in de prijzen
vallen. Maar deze overwinning, en beker is toch wel de leukste,” aldus winnaar Ziggy Janssens. Pet Total een ander team uit Beveren eindigde op een mooie 3e plaats.

Het bestuur van WB De Groene en medewerkers van Waasland-Beveren bedankt iedereen voor zijn komst en hoopt jullie volgend seizoen terug te mogen verwelkomen voor een FIFA 14-tornooi!