Go back

Welkom Jonas Ivens

Het eerste cadeautje voor volgend jaar is uitgedeeld. Fc Groningen leent Jonas Ivens tot einde dit seizoen uit aan onze club. Jonas tekende deze voormiddag. Vanaf zijn zesde doorliep Ivens de jeugdopleiding van KSK Beveren, waar hij dan ook doorstootte tot de A-kern in het seizoen 2003-2004. Door de komst van de Ivorianen trok Jonas naar KSK Deinze waar hij twee seizoenen speelde. KV Mechelen nam hem over, waarmee hij dan ook promoveerde naar eerste klasse.
In juni 2010 vertrok Ivens naar FC Groningen.

Waasland-Beveren heeft er een nieuwe verdediger bij. Met zijn 28 jaar is Ivens een gedreven voetballer, afkomstig uit Beveren. Hij zal spelen met het nummer 21 (Dugary krijgt een ander van zodra hij volledig hersteld is van zijn blessure). We stelden onze nieuwe Freethielboy enkele vragen.

Jonas, eerst en vooral welkom op de club, of moeten we zeggen welkom thuis?

Ja, een beetje wel. Ik heb mijn jeugd doorgebracht bij KSK Beveren en dan ook gespeeld bij de eerste ploeg. Daarnaast heb ik altijd in de Lindenlaan gewoond, waar ook mijn ouders nog steeds wonen, en kwam ik kijken naar de matchen van KSK Beveren. Ik ben hier zelfs nog ballenjongen geweest.

Een Beverenboy dus, die na een afwezigheid van enkele jaren opnieuw op de Freethiel speelt.

Ja, dat klopt. Daar ben ik heel blij mee. Ik kan hier meer speelgelegenheid krijgen dan in Groningen, dus toen de club contact opnam, was ik wel gecharmeerd. Ik had ook met de nieuwe trainer Glen De Boeck een goed gevoel. Ik ben hier uit de streek, kom dan terug dichter bij de familie wonen. De kinderen kunnen hier naar school gaan. Het was echt een totaalpakket en ik kon niet anders dan ja zeggen. Ik ben dan ook blij dat beide clubs tot een overeenkomst zijn gekomen om mij tot het einde van het seizoen uit te lenen. Een langer verblijf is natuurlijk ook altijd een optie.

Ken je de ploeg?

Ja zeker. Ik ben de ploeg en de Belgische competitie over het algemeen wel altijd van dichtbij blijven volgen. De ploeg heeft een moeilijke start gehad met als dieptepunt een trainersontslag. Maar dan komt er een nieuwe trainer en die brengt toch enthousiasme mee. Altans dat gevoel heb ik. Ik ben gisteren naar de thuiswedstrijd tegen Genk komen kijken en ik heb direct een ploeg gezien die veel vechtlust toont. Een ploeg die er alles aan zal doen om het behoud te verzekeren, dus ik heb er wel een goed gevoel bij. Ik wil ook zeker meer dan mijn steentje hieraan bijdragen. De groep is nu wel al gevormd en het is nog even afwachten, omdat je er als onbekende tussenkomt. Ik heb gehoord dat de spelersgroep hier goed is en ik ben er zeker van dat ik goed zal opgevangen worden.

Daar zijn we zeker van! Veel succes bij WB!