Go back

Reacties Cercle Brugge – Waasland-Beveren

Met een 2-2 gelijkspel hebben we meteen onze laatste uitwedstrijd van het jaar gespeeld. We verzamelden de reacties van Benoît Ladrière en Glen De Boeck.

Benoît Ladrière: “De eerste helft verloren we veel duels, waardoor we moeilijk in de match konden komen. In de tweede helft wonnen we er meer en waardoor we iets gevaarlijker waren. We krijgen dan de 2-0 tegen. Dat gebeurt als je offensief gaat duwen. We maken dan gelukkig de 2-2 in een heel moeilijke wedstrijd. De staat van het veld was heel slecht. Vandaag hebben we het puur op de mentaliteit gedaan.  Om die reden konden we gelijk maken op enkele minuten voor het einde. We hebben deels wat geluk gehad en zij maakten hun kansen niet af. Uiteindelijk nemen we één punt mee naar huis, daar mogen we toch blij mee zijn. Naar volgende wedstrijd toe, match thuis tegen Genk, hoop ik echt dat er, net zoals vandaag veel supporters aanwezig zijn. We hebben hun steun hard nodig. Als we thuis de punten kunnen houden, doen we een hele goeie zaak voor de winterstop. Ik denk dat met de sfeer die er nu heerst in de ploeg en de vechtersmentaliteit die we nu hebben, we er zeker iets van kunnen maken tegen Genk!”

Glen De Boeck: “De spelers hebben gevochten voor een heel belangrijk punt. Dat is hun job en daar moeten ze voor gaan. Een wedstrijd moeten ze naar zich toe trekken! Dat hebben ze de eerste dertig minuten in deze wedstrijd niet gedaan. Voor de wedstrijd heb ik hen op het hart gedrukt, dat dit soort wedstrijden op zo’n veld in deze omstandigheden voor 80% tussen de oren wordt gespeeld. We krijgen in de eerste paar minuten al direct een goal tegen, lopen achter de feiten aan en hadden niet de mentale weerbaarheid om terug te knokken. Dan moet je als trainer ingrijpen, dat deed ik na een halfuur. En dan zie je dat je een ploeg krijgt die ineens wakker schiet. Het laatste uur hebben we een meer dan degelijke partij gespeeld. We verdienden toch nog dat punt!”