Go back

In memoriam

Petrus, Peet Covens: ”klonk als een schone klok op een feest”. Deze mooie woorden werden uitgesproken door mijnheer Van Roeyen, voormalig gemeentesecretaris en steunpilaar van S.K. Beveren uit de pioneersperiode. Peet werd geboren in Beveren op 22-12-1928 en werd bijna 84 jaar,deze morgen, 19 december ’12, bereikte ons zijn overlijdensbericht.

In de Krabbenhoek, waar hij woonachtig was in zijn jonge jaren krioelde het toen van jeugdig sporttalent. Als naaste buur van Gerard Buyl (vader van Freddy, de rots in de branding van S.K. Beveren in de jaren ’70 en ’80) werd zijn sportieve aard al vlug geprikkeld.

Hij werd juist na de tweede wereldoorlog een zeer waardevol verdedigende flankverdediger: eerst in de provinciale reeksen later in bevordering. Peet was een man uit een stuk. Onverzettelijk in de verdediging, verstandig in de opbouw.

Bij S.V.K.(Scheerders Van Kerckhove), een steenfabriek in Sint-Niklaas, wist hij zich op te werken tot ploegbaas. Hij werkte er van zijn 14 tot aan zijn pensioen. Na zijn voetbalcarrière was hij een van de medestichters van het jeugdcomité. Voor S.K.Beveren was Peet een zeer belangrijke medewerker. Vooral de jonge gasten werden door hem op de voet gevolgd en vooral begeleid.

Er ging geen dag voorbij of Peet moest op het “plein” geweest zijn. Zelfs na de fusie was Peet een zeer graag geziene gast op de Freethiel, tot vorig seizoen ook lid, samen met zijn echtgenote, van het beschermcomité van Waasland Beveren. Dagelijks kwam hij zijn kopje koffie drinken, zijn “klapke” doen, zijn zegen geven over het nieuwe project. Tot voor enkele maanden het allemaal wat te zwaar werd.

Nu is Peet niet meer, een zoveelste leemte in de rijke geschiedenis van KSK Beveren. Peet, niet alleen bij onze club, maar we zijn ervan overtuigd bij gans sportminnend Waasland, zal uw naam vandaag minstens enkele keren over de lippen gaan. Je was een schitterend man. Dank voor alles.

Waasland-Beveren biedt bij deze aan zijn familie haar oprechte deelneming aan.

 

Op zaterdag 22 december om 13u nemen we afscheid van Petrus in de decanale kerk Sint-Martinus, Grote Markt te Beveren.

 

 

 

Julien Bal