Go back

Voorbeschouwing WB – KV Kortrijk

Vorige zaterdag namen we al revanche tegen AA Gent voor de twee late doelpunten uit de heenwedstrijd. Dit weekend krijgen we de uitgelezen kans om de onverdiende nederlaag op het veld van KV Kortrijk recht te zetten. Elke supporter die Waasland-Beveren een warm hart toedraagt, herinnert zich deze wedstrijd wellicht nog: twee vermijdbare tegendoelpunten, een strafschop die niet gefloten werd, de betwistbare tweede gele kaart voor Lepoint en het (al dan niet terecht) afgekeurde doelpunt van Ghadir.

Kortrijk staat momenteel met 28 punten uit 19 wedstrijden op een knappe zevende plaats in het klassement en doet dus weer volop mee voor een plaats in PO1. De troepen van Hein Vanhaezebrouck verloren wel  hun 2 laatste competitieduels tegen Charleroi en Zulte-Waregem.  Op het veld van Charleroi verloren ze met 2-0 en vorige week gingen ze voor de bijl met 1-2 in de West-Vlaamse derby tegen seizoensrevelatie Zulte-Waregem. De Kortrijkzanen zullen dus ongetwijfeld gebrand staan op een goede prestatie.

Bij Waasland-Beveren wordt de hand van Glen De Boeck steeds herkenbaarder in het spel en ook het geheel staat stilaan op punt.  Dit resulteert in beter voetbal en een aangenaam kijkstuk voor de supporters. Hier heeft  Jonathan “Johnny” Rowell ongetwijfeld een groot aandeel in. Met zijn vista,  goede passing en zijn Britse vechtlust begint hij zich stilaan te ontbolsteren als draaiende motor van de ploeg. Ook Daniel Cruz lijkt zich terug in de ploeg geknokt te hebben.

Aangezien onze concurrenten voor het behoud een onderling duel uitvechten, doen we mits winst altijd een goede zaak in het klassement. Met het huidige vertrouwen binnen de spelersgroep en  de steun van ons publiek moet dit lukken.

Komaan W-B!