Go back

Nabeschouwing AA Gent – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren is er gisterenavond op het veld van Gent in geslaagd om zijn derde opeenvolgende uitoverwinning te behalen. We wonnen verdiend met 0-2 na doelpunten van Lepoint en Rowell. Door deze overwinning doen we een goede zaak in het klassement.

In de eerste helft had Gent het meeste balbezit maar de Buffalo’s konden Coosemans amper bedreigen. Ze kregen een resem corners maar dit resulteerde niet echt in doelkansen. De eerste kans die Waasland-Beveren kreeg was meteen goed voor een doelpunt. Cruz stak de bal diep naar Lepoint die zich mooi vrij liep en de bal beheerst naar doelman Padt in doel schoot. Dat Lepoint de doelpuntenmaker is, is speciaal omdat hij nog op de loonlijst van Gent staat en enkele maanden geleden op huurbasis naar de Freethiel is gekomen. Hij vierde zijn doelpunt dan ook ingetogen. De meegereisde supporters lieten zich wel horen. Ze waren amper uitgejuicht of de bal ging na een haakfout van Sibum op de stip. Kapitein Mboyo zette zich achter de bal maar trapte deze knullig naast doel. Afgezien van nog een kopbalkans van Arzo die door d’Ulivo op de lijn werd gered, konden we niet echt grote kansen voor Gent noteren. Waasland-Beveren kreeg ook nog een kans op een tweede doelpunt, maar Padt ranselde het knappe schot van Rowell (na een knappe actie van Cruz en Badash) uit de benedenhoek.

Na de rust kwamen Arbeitman en Remacle in de ploeg bij Gent, maar Waasland-Beveren kwam ook door deze inbreng niet echt onder druk te staan. De organisatie stond er, zoveel was duidelijk. Het was Brüls die twee keer dicht bij een doelpunt was, maar de ene keer pakte coosemans zijn schot, de andere keer belandde de bal naast doel. Wanneer Sonck in het strafshopgebied door Rafinha neergetrokken werd, kregen ook wij een strafschop. Jonny Rowell beloonde zichzelf voor een sterke wedstrijd en trapte de bal keihard in de rechter bovenhoek. Gent kon in het laatste kwartier geen vuist meer maken en Waasland-Beveren kon de wedstrijd makkelijk uitspelen.

Deze overwinning is de derde opeenvolgende uitoverwinning, na Beerschot en Mechelen. We staan hierdoor al minstens voor even op een veertiende plaats in het klassement. Deze overwinning is opnieuw een ferme opsteker voor trainer De Boeck, de spelers én de supporters die gisterenavond met een grote glimlach naar de Freethiel terugkeerden.

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Shish, D’Ulivo, Blondelle, Sibum, Rowell, Cruz (88′ Ladriere), Belhocine, Farssi (62’Sonck), Lepoint, Badash (88′ Mendy).