Go back

Voorbeschouwing AA Gent – WB

Vanavond trekt Waasland-Beveren naar het Jules Ottenstadion. De Buffalo’s moeten het voorlopig met een 10de plaats doen, ver weg van een plaats in Play-Off I. De laatste zege van AA Gent was eind oktober. Zij zijn dus extra gemotiveerd om thuis voor eigen publiek te winnen.

Ook Gent kende een trainerswissel, maar voorlopig kon Bob Peeters nog geen schok-effect creëren in de competitie. Al tilt hij het spelniveau van ploeg wel naar een hoger niveau, wat duidelijk merkbaar was tijdens de vorige wedstrijd die Gent speelde op Leuven. Een goed spelende ploeg, die veel kansen kreeg en veel balbezit had, maar waar de afwerking achterwege bleef.

 

AA Gent kan normaal gezien terug rekenen op opschutter Ilombe Mboyo. Hij trainde vrijdag voor het eerst weer met de groep. De aanvaller lijkt volledig hersteld van een. Bernd Thijs moeten zij wel nog missen. Hij revalideert verder van een knieblessure.

 

Voor Waasland-Beveren wordt het zaak om zich volledig op de Buffalo’s te storten en de drie punten mee te nemen naar de Freethiel. Door het verlies van Charleroi op Standard kunnen we meer bij hen aansluiten als ook Lierse morgen op het veld van Genk verliest.

 

Supporters op post!