Go back

Voorbeschouwing Waasland-Beveren – KRC Genk

Na de thuiswinst tegen KV Kortrijk haalde onze leeuwen met de week daarvoor ook nog de winst op AA Gent, de eerste zes op zes dit seizoen in de Jupiler Pro League. Na de bevochten wedstrijd op Cercle Brugge enkele dagen geleden ontvangen we op 2e kerstdag RC Genk op de Freethiel. Een rare keuze van de JPL om deze wedstrijden om 14u30 van start te laten gaan!

Op de zevende speeldag gingen we op bezoek in de Cristal Arena en na 8 minuten speeltijd wist Jelle Vossen de openingstreffer, via de rebound langszij te schuiven na het lossen van Michael Clepkens op een schot van Joseph-Monrose. Na welgeteld 5 minuten kon Waasland-Beveren de gelijkmaker maken via hoekschop. Deze werd door Shish onhoudbaar binnengeknald. Beide ploegen zoeken de resterende 78 minuten naar een tweede doelpunt, RC Genk creëerde gedurende de hele partij de meeste kansen, WB moet pompen of verzuipen maar blijft fier stand houden en sleept zo een puntje mee uit het verre Limburg.

Voor KRC Genk is dit seizoen een seizoen met twee gezichten. Ze blijven mee aan de kop hangen in het klassement maar laten het duidelijk te veel afweten op het moment van de waarheid. Toch wisten ze hun te plaatsen voor de 1/16e finales van de Europa League en overwinteren dit seizoen als enige Belgische club, ook in het bekeravontuur pakten ze uit met 1-0 winst tegen Standard en een 2 tal weken terug nog een 0-5 overwinning op Zulte Waregem. Enkele dagen later gingen ze wel voor competitie roemloos ten onder tegen datzelfde Zulte Waregem met 3-2, Hyland kon in de 94e minuut nog een 2e treffer scoren en zo toch milderen voor KRC Genk. Met spitsen als Barda, Vossen, De Ceulaer en Plet zijn ze goed genoeg offensief bewapend dit seizoen en wordt het gegarandeerd uitkijken voor Belhocine en zijn manschappen om het scoren te beletten van Vossen en Co. Realistisch gezien, zou elke WB-supporter tevreden zijn met een puntendeling op deze 2e kerstdag en tevens de laatste speeldag van 2012 tegen dit KRC Genk … maar wie weet komt de Kerstman nog even snel terug richting de Freethiel.