Go back

Spelersnieuws

Indien alles verloopt zoals afgesproken, is Christophe Lepoint vanaf 1 januari terug lid van AA Gent. Wij konden wel, maar mochten deze overgang niet blokkeren en dit in het belang van Christophe zelf. Hij kon bij AA Gent een verlenging van zijn contract aan verbeterde voorwaarden krijgen, indien hij nu onmiddellijk zou overkomen. Onze club wil de toekomst en de financiële zekerheid van Christophe niet hypothekeren. Natuurlijk betreuren we deze overgang, maar nogmaals de realiteit doet ons op deze manier te handelen.
In ruil voor Christophe Lepoint krijgen we vanaf 1 januari echter Stijn De Smet en Jordan Remacle. Beide spelers zijn enorm gemotiveerd om hun gelijk te halen bij onze club. Dat ze over talenten beschikken, twijfelt niemand aan. Wat een positieve motivatie en opname in een schitterende groep tot gevolg kan hebben, zal ondertussen voor iedere Waasland-Beveren supporter wel duidelijk zijn. Beide spelers gaan, net als Jonas Ivens, mee op winterstage naar Turkije. We zijn er zeker van dat zij voor onze club, nu op korte termijn en misschien ook wel op lange termijn, een meerwaarde kunnen betekenen. Het bestuur heeft er zeer nauwlettend op toegezien dat de motivatie en de wil, om in dezelfde alom gekende goede sfeer van kameraadschap en strijdlust, ook bij onze nieuwelingen aanwezig is. Een voor allen, allen voor een.

Anderzijds is het met enorm veel spijt dat wij afscheid moeten nemen van enkele spelers. In het bijzonder van Kristof Lardnoit. Het respect voor onze kapitein, die zoveel jaren heeft geknokt en gevochten op de Freethiel, is zeer groot en juist daarom verdient hij het niet om als derde wiel aan de wagen beschouwd te worden. Larry moet en zal langs de grote poort onze club verlaten. Wij werken met zijn allen heel erg mee om een geschikte club te vinden waar Larry op zijn gekende manier weer de spelvreugde kan vinden die hij ten volle verdient. Ook voor Mickael Seoudi, Alain Pierre Mendy en Sébastien Didier is het beter om andere oorden op te zoeken. De speelgelegenheid bij onze club staat niet in verhouding met hun kunnen, vandaar dat ook zij een betere kans verdienen. Wij houden jullie op de hoogte van de toestand.