Go back

JONGE LEEUWEN SLUITEN 2023 AF MET DRIEPUNTER

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen (U21) speelden op maandagavond  (18/12) hun laatste wedstrijd van 2023 bij FCV Dender. De startopstelling kende twee wijzigingen met El Majdoub in plaats van de geelgeschorste Ertürk en de debuterende Beck in plaats van de niet-beschikbare Lully. Met de deugddoende thuiszege tegen Lierse in het achterhoofd wilden onze Jonge Leeuwen tegen FVC Dender 2023 én de heenronde positief afsluiten.

Teamcoach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“Net als onze Jonge Leeuwen startte ook Dender met goede intenties aan deze laatste wedstrijd van de heenronde. De thuisploeg ging gretig van start. Ze speelden met de nodige diepgang op de flanken, maar kwamen niet tot grote doelkansen. Onze Jonge Leeuwen dienden zich in het begin wel wat aan te passen aan het verharde kunstgras waar de thuisploeg duidelijk meer gewoon was om op te spelen. Gaandeweg kwam er evenwicht in het balbezit tussen beide ploegen. Dit zorgde ervoor dat we zelf voor dreiging konden zorgen via Soumahoro en Struylaart. Dender diende halfweg de eerste helft de noodrem te gebruiken bij een doorbraak van onze aanvaller, de scheidsrechter oordeelde dat een gele kaart voldoende was. Een doelpunt hing meer en meer in de lucht. Na een goede aanvalsactie kon El Majdoub net voor de rust de rebound, na een doelpoging van Soumahoro, tegen de netten knallen.”

“De tweede helft startte met voornamelijk middenveldspel. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Onze Jonge Leeuwen waren dreigend in de omschakeling. Gebrek aan efficiëntie in de laatste pass voorkwam grote doelkansen. Net als in de eerste helft diende ook onze doelman Lusamba een ingreep te doen op een doorgebroken thuisaanvaller. De scheidsrechter was consequent in zijn beslissing en hield het opnieuw op een gele kaart. Door de geringe voorsprong bleef de partij erg spannend. Op het uur kwamen De Weerdt en Lu Junhui op de flanken El Majdoub en Zaman vervangen, voor beide spelers een terugkeer na een korte afwezigheid door blessure. Ondanks doelgerichte acties van beiden kwamen we niet tot scoren. Dender bleef geloven in zijn kansen en bij enkele stilstaande fases dienden we gepast te verdedigen. In de slotminuten kwam de debuterende Maes nog Soumahoro vervangen. De laatste kans van de wedstrijd kwam nog via een loopactie van invaller Maes, maar leverde geen dubbele voorsprong op. Zo eindigde de wedstrijd op een krappe 0-1-overwinning tegen een strijdend Dender dat zelf ook zijn kans ging.”

“Zo beëindigen we de heenronde met een 7 op 9 waarmee we op een zesde plaats in de stand belanden. Toch blijven vooral de vele positieve leermomenten voor deze Jonge Leeuwen primeren. Meer en meer zijn ook de youngsters in de groep hun plaats in de selectie, en zelfs in de basis, aan het afdwingen. Tijdens de winterstop, die tot half januari duurt, kunnen onze Jonge Leeuwen nu hun batterijen opladen. Daarna starten we opnieuw op richting de eerste competitiewedstrijd op 19 januari. Daarin nemen we het thuis op tegen RWDM.”

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Ofosuhene, Beck, Johnson, Rietdijk, Capa, Willems, Struylaart, Zaman (65’ Lu Junhui), El Majdoub (65‘ De Weerdt), Soumahoro (88’ Maes)

U19 – Beker van België

“Leuk nieuws de voorbije week met de loting voor de volgende pouleronde van de ‘U19 Beker van België’. In een poule van drie ploegen dienen we onder elkaar te strijden voor een eerste plaats in de groep die recht geeft op de kwartfinale. Naast de Kustboys van KV Oostende, dat over een sterke lichting beschikt, kijken we ook uit naar de dubbele confrontatie met RSC Anderlecht. De wedstrijden worden gespeeld in het eerste maanden van 2024. De wedstrijddata liggen nog niet vast.”

Vanwege alle Jonge Leeuwen en stafleden fijne feestdagen gewenst aan de gehele SK Beveren-familie!