Go back

EVERTON LUIZ OOK VOLGEND JAAR TE ZIEN OP DE FREETHIEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren bereikte een overeenkomst met Everton Luiz (35) over een verlengd verblijf op de Freethiel. Hierdoor zal de Braziliaan ook volgend seizoen in geel en blauw te zien zijn. De club bedong daarnaast ook een optie voor nog een extra jaar.

SKB nam Everton Luiz afgelopen zomer over van zusterclub Real Salt Lake. Nadat hij op de derde speeldag tegen RSCA Futures een eerste keer was ingevallen, verscheen de middenvelder een week later tegen Lommel in de basis. Hij bedankte voor het vertrouwen met een weergaloos doelpunt in het slot van de partij. Na deze match was de trein vertrokken. Luiz werd een onmisbare pion in het elftal van coach De Decker. Door zijn ongelooflijke drive en vechtersmentaliteit werd hij in no time bijzonder geliefd bij het Beverse publiek. In totaal verscheen de Braziliaan afgelopen seizoen 30 keer tussen de lijnen.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“De ervaring van Everton samen met zijn enorme drive en trekkersrol op het veld zijn afgelopen seizoen een enorme meerwaarde gebleken op het Beverse middenveld. We zijn dan ook enorm blij dat we ook komend seizoen op zijn diensten kunnen rekenen.”

CEO Antoine Gobin:

“Everton kwam over van onze zusterclub en voelde zich meteen thuis in onze ‘familie’. Zijn krijgersmentaliteit maakte hem tot een van de leiders op het veld. Hij bewees een van de meest invloedrijke spelers van de competitie te zijn.

We hebben samen nog meer pagina’s te schrijven en zijn enthousiast dat hij en zijn familie nog minstens een jaar bij ons zal blijven.”

We wensen Everton in het nieuwe seizoen veel succes toe!

EVERTON LUIZ REMAINS AT THE FREETHIEL

SK Beveren has reached an agreement with Everton Luiz (35) for an extended stay at the Freethiel. As a result, the Brazilian will also be seen in yellow and blue next season. Additionally, the club has secured an option for an extra year.

Last summer, SKB acquired Everton Luiz from sister club Real Salt Lake. After making his first appearance as a substitute against RSCA Futures on matchday three, the midfielder made it into the starting line-up a week later against Lommel. He showed his gratitude for the opportunity by scoring a spectacular goal towards the end of the match. From that point on, Luiz became an indispensable player in coach De Decker’s team. His incredible drive and fighting spirit quickly made him beloved among the Beveren supporters. Throughout the season, the Brazilian appeared 30 times on the pitch.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“The experience of Everton, combined with his tremendous drive and influential role on the field, proved to be of immense value in the Beveren midfield last season. Therefore, we are extremely pleased that we can rely on his for the upcoming season.”

CEO Antoine Gobin:

“Everton came in from our sister club, and right away he integrated within our family. His warrior mentality made him one of our leaders on the pitch, and he proved to be one of the most impactful players of the league.

We have more pages to write together in our story, and we’re excited to have him and his family stay with us for at least the next year.”

We wish Everton a lot of success with his extended stay at our club!