Go back

SK BEVEREN KLOPT HELMOND SPORT OP EIGEN FANDAG

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen zijn er vandaag, op de eigen fandag, in geslaagd de galawedstrijd tegen Helmond Sport te winnen. Maderner kopte geel-blauw in de eerste helft al snel op voorsprong. Na rust bracht Essanoussi Helmond op gelijke hoogte. In de slotfase besliste Hoggas de wedstrijd. Eindstand: 2-1.

Geel-blauw eiste in de beginfase de bal op. Toch waren het de bezoekers die de eerste grote kans bij elkaar voetbalden. Brondeel moest meteen erg gevat reageren op een inzet van Van Ooijen. Geen minuut later was het ook aan de overzijde bijna raak. Hoggas schilderde een voorzet op het hoofd van Maderner. De Oostenrijkse spits leek de score te zullen openen, maar doelman Havekotte ranselde de kopbal vanonder de lat. In de 14e minuut moest Havekotte al opnieuw in actie komen. Na een magistraal nummertje van Ribeiro belandde de bal bij Hoggas. De middenvelder probeerde het met een lage schuiver, Havekotte duwde de bal in hoekschop. Twee minuten later mocht het talrijk opgekomen thuispubliek dan toch juichen. Maderner kopte een hoekschop van Ribeiro overhoeks binnen: 1-0. Vijf minuten later verscheen de aanvaller opnieuw voor het doel van de bezoekers. De Oostenrijker probeerde het ditmaal met een lob, maar raakte het leer verkeerd. Ribeiro viste de bal op, viseerde de tweede paal, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Na deze actie vielen er lange tijd geen kansen meer te noteren. Vijf minuten voor rust moest Brondeel bij een rechtstreekse vrije trap wel nog eens uitpakken met een schitterende karpersprong. Met een spectaculaire redding hield hij de bal via de lat uit zijn doel. Ruststand: 1-0.

De bezoekers begonnen het best aan de tweede helft. Essanoussi kreeg in de 48ste minuut meteen de kans om gelijk te maken, maar de invaller duwde de bal over. Zo’n tien minuten later kon diezelfde Essanoussi de bordjes alsnog in evenwicht brengen. Geel-blauw was niet secuur bij het uitvoetballen en de Nederlander wist via de paal Brondeel te verschalken: 1-1. Helmond Sport verhoogde de druk: Essanoussi, Kaars en Van Keilegom waren dreigend, maar scoorden niet. In de 70e minuut kreeg de thuisploeg in één en dezelfde fase plots drie keer de kans om opnieuw op voorsprong te komen. Een kopbal van Vuko werd van de lijn gehaald, vervolgens werd de rebound van Hoggas afgeblokt en ook Maderner wist niet te besluiten. Kort na deze fase mocht de topschutter overigens gaan rusten. In de 74ste minuut werd de Freethiel plots opgeschrikt door een geweldige poging van bezoeker Beugelsdijk. De Nederlander schoot vanop zo’n 40 meter, zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. De wedstrijd leek op een gelijkspel te zullen eindigen, maar in de 80ste minuut klom de thuisploeg alsnog op voorsprong. Buus Jacobsen vond Hoggas en die trapte met de binnenkant van de voet kurkdroog binnen: 2-1. Vier minuten later wist Hoggas, op aangeven van Ribeiro, bijna meteen opnieuw te scoren, maar Havekotte stond pal. In de slotfase kwamen Ribeiro en Reyners nog dicht bij een goal, maar een derde Beverse doelpunt viel er uiteindelijk niet meer. Eindstand: 2-1.

Opstelling SK Beveren:
Brondeel, Mertens (71’ Buus Jacobsen), Tshimanga (71’Mulder), Hoggas, Wuytens, Maderner (71’ Barry), Edmundsson (57’ Reyners), Ribeiro, Corryn (57’ Kablan), Vukotic, Verstraete