Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, MICHAEL MULDER!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Geel-blauw is opgetogen om op onze nationale feestdag een nieuwe speler te kunnen voorstellen. Michael Mulder (21) wordt voor een jaartje geleend van ADO Den Haag.

Mulder is een centrale verdediger met een Nederlandse vader en Israëlische moeder. Hij groeide grotendeels op in Israël waar hij in zijn jeugd onder meer uitkwam voor Maccabi Petach Tikwa en Maccabi Tel Aviv. Nadien vervolgde hij zijn jeugdopleiding bij Ajax, Utrecht en tot slot opnieuw bij Maccabi Petach Tikwa. In de zomer van 2020 belandde Mulder bij ADO Den Haag waarbij hij een jaar later zijn debuut maakte bij de hoofdmacht. De verdediger kwam het afgelopen seizoen zo’n 30 keer in actie bij het eerste elftal.

Michael Mulder mag overigens niet verward worden met zijn broer Jonathan, eveneens een verdediger. Beide broers stonden de afgelopen jaren samen onder contract bij ADO.

CEO Antoine Gobin: “Het voordeel van een groepsstructuur als de onze is dat we optimale oplossingen kunnen vinden voor zowel clubs als spelers. We hebben met ADO besproken waar Michael de meeste impact zou kunnen hebben en waar hij de meeste kans zou krijgen om verder te groeien. Nadat Michael de Freethiel bezocht, waren we het er allemaal over eens dat zijn volgende stap bij ons in Beveren moest zijn. We zijn enthousiast over zijn komst en geloven dat hij mee voor stabiliteit in onze achterste linie kan zorgen. We zijn blij dat onze zusterclub het zo makkelijk voor hem heeft gemaakt om zo snel in onze ploeg te integreren.”

Welkom op de Freethiel, Michael!

MICHAEL MULDER JOINS BEVEREN!

On our National Holiday, SK Beveren is excited to present a new player. Michael Mulder (21) is on a one-year loan from ADO Den Haag.

 Mulder is a central defender with a Dutch father and Israeli mother. He first played with Maccabi Petach Tikwa before moving on to Maccabi Tel Aviv, Ajax, and Utrecht in his youth. Mulder joined ADO Den Haag in the summer of 2020. The defender played 30 games for ADO after making his first team debut a year later.

Michael Mulder should not be confused with his brother Jonathan, also a defender. In recent years, the two brothers played together in ADO.

 CEO Antoine Gobin: “The benefits of having a group structure like ours is that we can find optimal solutions for both our clubs and our players. We discussed with ADO where Michael would have the most impact, and where would be the best step for him to continue growing. After Michael visited the Freethiel, we all agreed that next step should be with us in Beveren.

We’re excited to see him contribute towards stability in our back line, and happy our sister club has made it so easy for him to integrate our squad this quickly.”

Welcome to the Freethiel, Michael!