Go back

KABLAN KEERT TERUG NAAR DE FREETHIEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Chris Kablan (27) zal binnenkort opnieuw in een Bevers shirt te zien zijn. Na een kortstondige uitleenbeurt bij Real Salt Lake keert de ervaren Zwitserse verdediger terug naar België. Kablan kwam de afgelopen tien weken twee keer in actie in de MLS bij de hoofdmacht van Salt Lake. Daarnaast vergaarde hij in drie wedstrijden voor Real Monarchs, dat uitkomt in de MLS Next Pro, nog eens 225 extra speelminuten.

Chris Kablan belandde in de zomer van 2021 in Beveren. De Zwitser met Ivoriaanse roots kwam over van FC Thun. Hij speelde vorig seizoen zo’n zeventien wedstrijden voor geel-blauw en wist daarin één keer te scoren. Een geweldig doelpunt dat het in onze ‘Goal Of The Season’-competitie tot in de halve finale wist te schoppen.

SK Beveren is opgetogen om de Zwitser opnieuw in zijn rangen te verwelkomen. Dat beklemtoont ook CEO Antoine Gobin: “We zijn ontzettend blij met de terugkeer van Chris. We zijn ervan overtuigd dat hij de uitdaging zal aangaan om een meerwaarde te betekenen in Wims ploeg. We zijn verheugd om hem opnieuw in onze geel-blauwe rangen te verwelkomen.”

Welkom terug, Chris!