Go back

COACH WIM DE DECKER VOOR HET EERST AAN HET WOORD

Tekst: Lauren De Malsche & Maarten Van Mieghem - Foto: Gilles Van der Coelden

Vandaag werd in het Freethielstadion onze kersverse T1, Wim De Decker, voorgesteld aan de pers. Sportief directeur Jordi Condom was tijdens dit persmoment eveneens aanwezig.

T1 Wim De Decker:
“Ik ben verheugd om op deze stoel plaats te kunnen nemen. Ik heb over het project meerdere langdurige gesprekken gehad met Antoine Gobin en Jordi Condom. We bespraken het plan en waar we met de club naartoe willen. Hoe meer gesprekken we voerden, hoe meer het project me aansprak.”

“Mensen die mij kennen, weten dat ik vrij rationeel in het leven sta, met beide voeten op de grond. Maar het feit dat ik hier mijn jeugd heb meegemaakt en dat ik hier debuteerde, doet zeker iets met me op emotioneel vlak. Hier zitten, doet toch iets meer met me dan anders.”

“De waarden en normen van de club, die ik na zoveel jaar hier gespeeld te hebben toch wel ken, moeten we trachten over te brengen op de spelerskern. Dat is een eerste element waar we, naast het sportieve, onze aandacht op moeten vestigen.”

“Er zit heel wat potentieel in de huidige spelerskern, maar er zijn ook nog werkpunten zoals afgelopen seizoen gebleken is. Je kan 1B niet vergelijken met 1A. Het is een reeks die je moet kennen. Het eerste jaar in een nieuwe reeks is het altijd even aanpassen voor een club, maar ook voor de spelers. De balans is hier en daar nog voor verbetering vatbaar.”

“Er is een goede cocktail aanwezig om er hier iets moois van te maken, maar alle neuzen moeten in dezelfde richting wijzen. Dan heb ik het niet enkel over het bestuur, maar ook over de supporters. Ik hoop supporters te zien die zich ten volle kunnen vereenzelvigen met de groep, zodat er opnieuw een bepaalde energie ontstaat waar je op het veld de vruchten van kan plukken. Het is aan ons om de samenhang tussen de supporters en de spelerskern te versterken.”

 “Ik sta voor vrij verzorgd, aanvallend en attractief voetbal met heel veel beweging. Ik hou van discipline, grinta en veel dynamiek. Ik vind het belangrijk dat je de hand van een coach terug kan zien in het spel.”

Tot slot reageerde de coach ook kort op de naamsverandering. “SK Beveren voelt voor mij zeker goed aan. Het is een volgende stap in het verhaal.”

Sportief directeur Jordi Condom:

“Wim heeft ervaring in België als speler en coach. Hij kent de regio, de transfermarkt, de spelers en vooral de competitie. Hij kan ook voor mij een enorme hulp zijn!”

“De filosofie van de club is dat we aantrekkelijk voetbal willen brengen om op die manier resultaten te behalen.”