Go back

WAASLAND-BEVEREN BEKROOND MET FOOTBALL & COMMUNITY AWARD

Tekst: Pro League & Maarten Van Mieghem - Foto: Pro League & Lorenzo Vicencio

Onze club viel gisteren op het gala van de Pro League nogmaals in de prijzen voor haar communitywerking. De club ontving de award voor beste ‘Football & Community’-werking. Waasland-Beveren werd bekroond door een jury van onafhankelijke experten voor hun maatschappelijke werking en sociale inspanningen tijdens het afgelopen seizoen.

De sociale werking van Waasland-Beveren is dit jaar de laureaat voor de Football & Community-award in de 1B Pro League. De verderzetting van een aantal duurzame en structurele projecten en het maatschappelijk engagement vanuit de club worden bekroond.

Zo organiseerde onze club dit jaar al voor de achtste keer de W-B Cup. Tijdens dit voetbaltoernooi voor scholenteams uit de Beverse regio staat fairplay centraal. Liefst 224 spelers en speelsters uit zestien scholen gaven het beste van zichzelf voor de winst én voor de fairplaybeker.

Daarnaast heeft de club al jaren haar eigen voetbalploeg voor jongeren en volwassenen met een mentale of fysieke beperking. Op die manier krijgen deze jongens en meisjes toch de kans om hun favoriete sport te beoefenen.

Ten slotte zetten we ons als voetbalclub actief in voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Zo zette de club ondermeer een samenwerking op poten met KLIQ, het vormings- en trainingscentrum van Çavaria. In de eerste fase van deze samenwerking wordt een inclusiescan georganiseerd. Hiermee zal gemeten worden op welk niveau Waasland-Beveren zich als organisatie bevindt op vlak van seksuele diversiteit en genderdiversiteit in de club.

Waasland-Beveren kan voor haar communitywerking al jaren reken op de steun van enkele trouwe partners. We willen bij deze de gemeente Beveren, Maatschappij Linkerscheldeoever en Port of Antwerp-Bruges nogmaals bedanken voor hun jarenlange steun bij al deze projecten!