Go back

BASISSCHOLEN DE BEVER EN DE TOREN WINNAARS W-B CUP 2022

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Eindelijk was het gisteren (04/05) weer zover: de W-B Cup was terug van weggeweest! Nadat twee edities noodgedwongen geannuleerd moesten worden, kon het scholentornooi, dat opnieuw in het teken stond van fairplay, dit jaar gelukkig wél doorgaan. Onder een stralend zonnetje vormde de Freethiel het prachtige decor voor het grootste voetbaltornooi van leerlingen uit Groot-Beveren.

Onder het motto ‘Football For All’ gingen zestien scholen met elkaar de sportieve strijd aan. De scholen vaardigden ploegjes van veertien spelers af, ten minste drie ervan waren meisjes. Tijdens de wedstrijden moest er ook steeds minstens één meisje op het veld staan.

De scholenteams namen het in vier poules op tegen elkaar. Elke poule bestond uit vier teams. De winnaar van elke reeks stootte door naar de halve finales. Nadat de voorrondes waren afgewerkt, ontvingen alle deelnemende ploegen hun medailles uit handen van schepen van Sport & Onderwijs Katrien Claus en Peter Van de Putte (directeur Maatschappij Linkerscheldeoever). Het team van bassischool De Bever werd uitgeroepen tot fairste ploeg en ontving de fairplaytrofee. Deze leerlingen worden bovendien in juni nog eens op de Freethiel verwacht voor een belevingsdag.

Na deze ceremonie stond het vervolg van het tornooi op het programma. In de halve finales namen de scholenteams van De Toren (Melsele) en de Zonnepit (Vrasene) het tegen elkaar op en het team van OLVG (Melsele) kwam uit tegen dat van De Droomwolk (Kieldrecht). De Toren en OLVG wonnen beiden hun halve finale waardoor er in de finale een onvervalste Melseelse derby op het programma stond. Daarin bleek De Toren op penalty’s te sterk voor OLVG. Ook de leerlingen van De Toren worden in juni, net als de winnaars van de fairplaytrofee, nogmaals op de Freethiel verwacht voor een belevingsdag.

Waasland-Beveren wil alle deelnemende scholen, leerkrachten, leerlingen en medewerkers bedanken voor hun aanwezigheid. Het was hartverwarmend om na de moeilijke coronaperiode opnieuw zoveel enthousiasme bij alle aanwezigen te zien! We kijken alvast uit naar de volgende editie in 2023.

Bekijk HIER de foto’s van de W-B Cup 2022.

Tot volgend jaar!

 

Volgende zestien scholen tekenden present:
De Verrekijker (Verrebroek), OLVG (Melsele), GBS Kallo, GBS De Lindenlaanschool, GVBS Sint-Martinus, GBS De Droomwolk, GBS Centrumschool Beveren, Leefschool De Wollewei, GVBS Sancta Maria, GBS De Toren, GBS De Oogappel, GVBS Wegwijzer, GVBS Sint-Lodewijk, VB De Zonnepit, GO! Basisschool De Bever, GVBS Wonderwijs