Go back

BELEVINGSDAG SBSO BAKEN

Tekst & beelden: Maarten Van Mieghem - Montage: Lorenzo Vicencio

Eind april kwamen leerlingen van SBSO Baken langs op de Freethiel voor een belevingsdag, nadat ze eerder ook al een wedstrijd hadden bijgewoond. Doorheen deze dag stonden heel wat workshops op het programma, zodat de leerlingen de verschillende aspecten van een profclub konden ontdekken.

Na een verwelkoming door communitymanager Valy Van de Merlen kregen de leerlingen meteen een rondleiding doorheen het stadion. Ze ontdekten dat in het hoofdgebouw maar liefst vier verdiepingen zijn. Ze namen een kijkje in onder meer de kleedkamers, skyboxen, de (pers-) tribune, de omroepkamer en de controlepost. Hierna gingen de eerste workshops van start. De leerlingen kwamen onder meer te weten hoe er in het stadion over de veiligheid van de supporters gewaakt wordt. Daarnaast staken ze ook de handen stevig uit de mouwen. Zo bereiden ze onder begeleiding van onze chef bijvoorbeeld hun eigen middagmaal, kregen een korte opleiding tot greenkeeper en ook de tribunes werden onder handen genomen. Tussendoor konden de leerlingen een training van de A-ploeg van dichtbij bijwonen.

Na het middagmaal stond er onder leiding van Koen Van Kemseke, de trainer van GFC Waasland-Beveren, een echte voetbaltraining op het programma. Peter Van de Putte, directeur van onze grootste maatschappelijke partner Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), kwam persoonlijk langs om de leerlingen een geschenk te overhandigen. Ook CEO Antoine Gobin en sportief directeur Jordi Condom kwamen tijdens de training een kijkje nemen.

Bekijk het sfeerverslag in onderstaand filmpje!