Go back

OPRICHTING FONDS INCIDENTEN LIERSE

Foto: Belga

Beste supporters,

Op speeldag 26 liep het in het Herman Vanderpoortenstadion grondig mis. De club verzamelde samen met SLO Wim Van Goethem zoveel mogelijk informatie over de getroffen supporters. We beantwoordden hun vragen en bleven met hen in contact staan, zodat alle dossiers zo goed als mogelijk in kaart gebracht konden worden.

Om de slachtoffers te steunen, besloot de club een fonds op te richten om de medische kosten te dekken. De voltallige spelersgroep steunde dit initiatief en leverde eenzelfde financiële inspanning ten voordele van dit fonds. Uiteraard beseffen we ten volle dat de financiële kant maar één deel is van de opgelopen schade bij sommige supporters.

We waarderen de steun en initiatieven van Lierse in dit dossier. Beide clubs blijven in contact staan met elkaar, zodat wedstrijden in de toekomst in veilige en aangename omstandigheden kunnen plaatsvinden.

Tot slot willen we graag meegeven dat de club bij de Pro League heeft aangedrongen op betere veiligheidsmaatregelen in de stadions. We engageren ons om de vorderingen in dit dossier van kortbij op te volgen.

Waasland-Beveren