Go back

W-B verliest voor het eerst in oefencampagne: 2-1 bij Willem II

Waasland-Beveren heeft voor het eerst verloren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. W-B verloor in Tilburg met 2-1 van eredivisionist Willem II. Aboubakar Oumarou had geel-blauw op slag van rust op voorsprong gebracht, maar in de tweede helft zetten de Brabanders de scheve situatie recht.

Na een gesloten openingskwartier kwam de eerste doelkans van Alec Luyckx. De jongeling schoot van zo’n 40 meter net naast de lege goal van Willem II nadat doelman Kostas Lamprou uit z’n doelgebied was gekomen om de bal weg te koppen. Voor het halfuur moest Robson het veld verlaten met hinder aan de knie. Bijkomend onderzoek zal in de komende dagen duidelijkheid scheppen over de ernst van de blessure. Jorn Vermeulen was zijn vervanger.

In een kansarme eerste helft kwam de thuisploeg niet verder dan een schotje dat makkelijk werd gepakt door Colin Coosemans en een hoekschop die over de dwarsligger werd gekopt. Seconden voor de pauze kwam Waasland-Beveren wel tot scoren. Cédric D’Ulivo zette met een hoge bal Aboubakar Oumarou op weg naar doel en de Kameroener schoof het leer langs Lamprou. Ruststand: 0-1.

In het begin van de tweede helft dreigde Willem II een paar keer via Ali Messaoud, maar het was Robbie Haemhouts die na tien minuten de stand weer in evenwicht bracht toen zijn diepe voorzet rechtstreeks binnenwaaide aan de tweede paal. Veel middenveldspel en weinig open doelkansen ook in de tweede helft. In de slotfase vond de promovendus toch nog eens de weg naar de netten: Stijn Derkx kon het leer binnen schuiven aan de verste paal: 2-1. Renaud Emond kreeg daarna nog een prima kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller besloot over. Zo verloor Waasland-Beveren voor het eerst een oefenduel in deze voorbereiding.

 

Willem II: Lamprou (46’ Meul), Heerkens (72’ Zanelli) , Wuytens (72’ van Zeelst), Peters (46’ Cornelisse), Heymans (72’ van der Struijk), Ippel (72’ Deckers), Haemhouts (72’ Mathieu), Messaoud (72’ Vleugels), Ondaan (72’ Derkx), Vicento (72’ Schilders), Andrade (46’ Vossebelt)

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Robson (23’ Vermeulen), De Pauw (87’ Kabongo); D’Ulivo (65’ Emond), Maric, Blondelle, Deflem; Luyckx (80’ Hebbelinck), Oumarou, Henkens

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Birger Vanduyfhuys