Go back

W-B de sterkste in oefenpot tegen Zulte Waregem

Waasland-Beveren heeft opnieuw een overwinning geboekt in de voorbereiding. Het won zijn oefenduel tegen Zulte Waregem met 2-1. Geel-blauw kwam in de eerste helft op achterstand, maar zette na de pauze de scheve situatie recht met twee doelpunten van Renaud Emond. 

Waasland-Beveren opende de debatten met een paar prima doelkansen voor Renaud Emond, maar de spits stuitte twee keer op Sebastien Bruzzese. Ook Robin Henkens mocht alleen op de Waregemse sluitpost af, maar schoof het leer naast. Aan de overkant werd een bal van de lijn gekopt, maar viel even later viel de goal wel. Ibrahima Conte was de doelpuntenmaker van dienst. Zo moest W-B met een 0-1-achterstand de rust in.

Na de pauze kwam geel-blauw al snel langszij. Daimy Deflem zette voor vanop links en Renaud Emond kon binnen tikken: 1-1. Zulte Waregem wisselde op het uur zijn halve ploeg. Bij W-B kwamen even later M’Sila en Vermeulen op het terrein. Kort daarop bracht Emond met zijn tweede treffer geel-blauw op voorsprong na misgrijpen van Bruzzese. Alec Luyckx was nog dicht bij een derde Beverse treffer, maar de ingevallen Salvatore Crimi keerde in hoekschop. Zo bleef het 2-1 en slaagde Waasland-Beveren in zijn eerste echte test in deze voorbereiding op het aankomende seizoen.

 

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo (72′ Vermeulen), Bojovic, Robson (89′ Loriers), De Pauw; Luyckx (86′ Hebbelinck), Maric (72′ M’Sila), Henkens, Blondelle, Cale (46′ Deflem); Emond (86′ Kabongo)

Zulte Waregem: Bruzzese; Cissako (46′ Isci), D’Haene (61′ Duplus), Colpaert (61′ Godeau), Verboom (76′ Lambrecht); N’Diaye (61′ Mendy), Skulason (61′ Caceres), Bongonda (61′ Dujardin); Conte (61′ Trajkovski), Aneke, Sylla (61′ K. Hazard)

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean