Go back

Corstjens & Hubert: “Een mooi seizoen spelen”

Eén namiddagtraining vandaag op de Freethiel, met op het veld ook aanwinsten Wouter Corstjens en David Hubert, die respectievelijk het rugnummer 2 en 6 krijgen. Na de trainingssessie werd het duo voorgesteld aan de pers. Beide spelers vertelden wat zij verwachten van het komende seizoen bij Waasland-Beveren.

David Hubert: “Israël was een mooie ervaring. Ik speelde alles bij Hapoel Beer Sheva. Barda en Plet kende ik er al. Het is een goede, technische competitie met drie ploegen die het ook Europees steeds goed doen. Maar ik heb altijd gezegd dat ik in België iets wil neerzetten. Ik wil hier bij Waasland-Beveren dan ook een mooi seizoen spelen, zowel collectief als persoonlijk. Het collectieve primeert natuurlijk.”

“Voor mijzelf speelt ook wel het eergevoel om een hoog niveau te halen”, vervolgde de middenvelder. “Dat Ronny Van Geneugden, die ik nog als trainer had bij KRC Genk, hier hoofdtrainer is, speelde natuurlijk mee. Het is dan ook zeker positief dat ik een goed gevoel heb bij de trainer en zijn visie en dat ik weet wat hij van mij verwacht in zijn systeem.”

Net als Hubert wordt ook Wouter Corstjens een jaar ter beschikking gesteld door KAA Gent, met een aankoopoptie voor W-B op het tweetal. Corstjens: “Ik ben het niet eens met de prognose van bepaalde kranten, die ons voor komend seizoen op de vijftiende plaats zetten. Er zijn een achttal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en allemaal eens een minder seizoen kunnen doormaken. Ik denk niet dat wij de ‘favoriet’ zijn om onderaan te eindigen. Ik merk een goede spirit op de training, een goede mentaliteit.”

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns